lördag 18 september 2010

Boxjump & Bitafiskur

Dagens pass var en utmaning för spänsten i mina stackars ben. Jag får erkänna att jag var lite nervig när jag såg tavlan och började undermedvetet räkna på påfrestningarna på hälsenor..

Boxjump 1-1-1-1-1-1-1-1-1-1
Jag har inte koll på alla höjningar, men jag klev av på 92 cm.
Det sades att jag hade luft kvar på det hoppet, men mentalt sa det bara stopp när jag ställde mig framför 95cm-stacken. Mycket irriterande men det är ett välkänt problem för min del som jag helt enkelt får jobba på.

WOD 6 rounds for time
10 boxjump 80 cm
8 Toes to Bar
24 Mountainclimbers

Metcon 11:41 Rx'ish

Jag började ganska lugnt och ville känna på lite hur hälen fungerade vid upprepade hopp. Det funkade ganska bra uppåt, men det gjorde att jag tog mig lite extra tid för lineup varje repetition. Jag ville absolut inte riskera att landa med bara framfoten på lådan.
Nedhoppen började däremot kännas efter ett tag så jag tog dem som steg via lådan.

Toes to Bar gick långt bättre än jag vågat hoppas på. Fortfarande noll teknik, men ändå nån typ av Rx eftersom jag inte gjorde jumping  start. Däremot slog fötterna i lådan ibland så jag fick en horisontell bounce.
Mountainclimbers var helt ok. Obrutna varv 1-4 och brutna på 15+9 de två sista.

Sen var det ju septemberkalas så det blev ett snabbt "middag" på en hel del rostbiff &  Breasola och lite keso medan vi såg sena passet kämpa sig igenom de sista varven.

Dagen till ära firade CFN 6 Månader.
En av höjdpunkterna från kvällen var när Rickard står och funderar på vem som kan öppna champagneflaskan. Han ska precis till att ge den till mig men hinner bara ta ett steg innan han skjuter korken i taket. Priceless!!


Tillbringade sen en bra stund i diskussioner med Númi om allt från övningsteknik till dykning och svensk vs isländsk pizza och nånstans i allt tror jag att vi bestämde nåt om en Tabata Row / 500m Challenge!!?
Det kan bli kul men sannolikt fruktansvärt. Vi verkar vara ganska jämnt matchade i rodden men med väldigt olika tekniker. 
Steg ett är 900+ på Tabata, steg 2 är att se om det går att nå 1000-strecket. Sen sas det nåt med full out 500m också...
Vi får se när han är tillbaka efter Fit as F**k.
  
Dagens matupplevelse var dock Bitafiskur - torkad fisk som mest luktade akvarie/kattmat, hade en konsistens som ostkrokar gjorda på sågspån och smakade torr fisk. I like it!

Till Oktoberfest ska jag ta med mina Biltong-försök på älg/rådjur. Nu sömn och en vilohelg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar