söndag 27 mars 2011

L1 Certification: Check!

Dag två av L1 certifieringen och sommartid dessutom. Vågade inte lita på hur telefonen hanterade det där så jag lyckades ställa fram klockan en timme själv och fick sen automatisk hjälp en timme extra så jag hade gott om tid på mig.

Axeln kändes ljusår bättre idag (tack för det, Voltaren) men höftböjarna var inte att leka med.  Det blev ju ett antal squats under gårdagen så när jag skulle på med strumporna imorse krampade hela vänstra höften så jag var nära att gå i golvet.

Mera föreläsningar idag och bra genomgångar av kost och framför allt programmering. Med det här i bakhuvudet bör jag kunna minska antalet hål-i-huvudet-programmeringar som jag ställer till med.

Mer Push Jerk och Med Ball Clean, men här kändes fortfarande axeln lite så jag valde att strunta i all "shrug".

Teknikövningar i Pullups som jag fick godkänt på (kändes ganska bra idag med ett antal CTB dessutom) och sen en vända med Muscleups-träning.

Dessa inleddes med ringdip som jag var ganska oroad för eftersom det var här axeln började trassla på allvar i julas men de kändes bra idag. Sedan över till avlastade Muscleups som till slut gick så bra att Per tyckte att jag skulle byta grupp och testa att köra strikt i höga ringar. Tyvärr hann jag inte med att prova innan det var dags för byte av pass. Jag kände mig annars riktigt taggad att försöka.

Nästa pass var dagens Metcon innan lunch.

WOD AMRAP 12 min
7 Medball Clean 7 kg
7 Pushups
Every Minute On the Minute 2 Burpees

Metcon: 10 varv + 5 Cleans

Paceade detta från början och ganska lagom tror jag. De bröt iofs passet efter 10 minuter (för att visa på "adjustability") och jag hade helt klart kunnat gå på hårdare om jag varit pigg och inte velat spara på krafterna inför senare övningar.

En aningen spartansk lunch bestående av två bananer och en hel del torkat kött tillsammans med intressanta diskussioner med Emil och Joel som körde i samma grupp som jag hela helgen.

Efter lunch blev det ett pass i Snatch - något jag tror att jag bara testat en gång förr. Verkligen ingen enkel övning, men den gick bättre än förväntat.

Sen kom då provet som jag gruvat mig en hel del för. I onödan visade det sig.

Jag hade läst så mycket om hur svårt det var och min studieinsats var verkligen inte vad den borde så när jag besvarat alla frågor efter dryga 10 min blev jag nästan lite paranoid. En snabb genomgång sen insåg jag att jag faktiskt var klar och beslöt att lämna in.

Resultatet var över förväntan och jag tror jag vet om vilka frågor jag missade (förhoppningsvis de jag markerade som tveksamma för att svara sist på). Nu är iallafall certet i hamn och det är en vecka kvar till semester.


En bra helg helt enkelt!

3 kommentarer:

  1. Grattis!
    Jag har en present till dig som kan komma väl till pass! men det gick inte att bifoga filen..damn! Jag får maila den istället :D

    SvaraRadera
  2. Tackar så mycket. Skönt att vara klar med det och slippa gruvas över provet, men nu är jag ju sugen på KB-certet i maj också.

    Extra tack för den fina presenten - den skulle jag behövt imorse ;)

    SvaraRadera