måndag 31 januari 2011

Bantad Grace och löpband

Idag var det återigen nära att timingen satt käppar i hjulet, men nån typ av träning blev det iallafall.
Den initiala planen var att lyda Rickards inrådan och filma lite lyft för att själv analysera hur/var felen ligger.

Tyvärr var det abonnerat i salen på Haga och filminspelning i gymet så man fick träna tyst och lite i skymundan.

Greasing
1 leg Deadlift 8+8 @ 50 kg (lätt)
Windmill 8+8 @ 20kg (lätt)

Windmill 8+8 @ 24kg (ok)

Barbell Complex
3+3 kontinuerliga @ 50 kg (ok)

Efter lite vätskepaus och funderande var filmteamet klara och jag kom på att jag - trots det nu ganska välbefolkade gymet - kunde testa Grace. Eftersom det var första gången och under rådande förutsättningar valde jag dock att skala.

WOD - GRACE for time
30 Clean & Jerk @ 60 kg (mod 50 kg)

Metcon: 3:21

Jag vet inte vad jag ska säga om tiden. Jag gick ju inte för max men det var absolut slitigt och inte minst för greppet. Började med 14 reps obrutet och valde sen att dela de kvarvarande på femmor med snabba "fingerskakningar" mellan. Jag tror det underlättat med lite magnesium - inte minst då gymet var tokvarmt efter alla videolampor. Nåväl, jag har en tid att förhålla mig till och nästa gång körs den nog Rx. Det var inte såå illa idag.

Avslutade med 2km löpning på 11.32
Lite känningar i hälsenan i början men det var nog mest stelhet. Däremot känns det fortfarande i korsryggen av nån orsak men all in all så känns löpningen bättre än förväntat.

Som ett sidospår undrar jag om min omgivning har rätt i att jag snöat in aningen mycket på det här med Crossfit.. Nu när jag ska lämna bilen på service insåg jag att jag haft en 24kg Kettlebell liggande i bilen de senaste sex veckorna - utifall man skulle behöva den....

2 kommentarer:

  1. Haha underbart! Själv har jag fått frågan "men vad tusan GÖÖR du med den där?" om min som står innanför dörren (utifall någon skulle vara dum nog att göra inbrott just hos mig)

    SvaraRadera
  2. Man vet ALDRIG när man kan behöva en kettlebell.

    Eller för att travestera SockerConny: "Med en schysst kettlebell slår man världen med häpnad!" :)

    SvaraRadera