onsdag 19 januari 2011

Elastiska knän?

Mot alla odds lyckades jag släpa mig ur sängen och ta mig in till CFN för dagens 07-pass.
Kroppen protesterade en del, men har man blivit uppflyttad från väntelistan så har man.

Ingen greasing av naturliga skäl och jag skippade dessutom den "hoppande delen" av Hoppa Bock i uppvärmningen. Med min stela baksida kändes hoppandet som en olycka som bara väntade på att inträffa..

Teknik/Styrka
Deadlift 5-5-5 @ 80%
90-130-130kg
Funkade utan större problem Touch'n'Go och Mads kommenterade att jag börjat lyfta med teknik och inte pannben. Det är stort!

2-man Deadlift
10-10-10 @ ?%
130-130-XX kg
Jag och Niklas körde denna något ovana övning ihop men hann bara med 2 rundor innan WOD.

WOD 4 Rounds for Time/Reps (Team)
1 min Inverted Burpees (varannan person)
25 Team Pullups
10 Team Deadlift 120kg

Metcon: 9:32
Poäng =  Totalt antal burpees / tid
Totalt 33 Inverted Burpees (vet inte om det var jag eller Niklas som gjorde 17 st) ger en poäng på drygt 3.5 men det var något oklart hur detta skulle beräknas. Oh well...

Jag är iallafall sjukt nöjd med att jag gjorde 16 (eller 17) Inverted Burpees och faktiskt kom upp i korrekt handstående flera gånger - mot vägg förvisso men för mig är det ändå en stor bedrift!!
Däremot börjar nu träningsvärken från gårdagen komma smygande och jag kände ju att greppet inte var med mig idag.. inte mer än 12 obrutna pullups...

Nu innan lunch blev det ett besök på Idrottsskadekliniken i Solna för att få ett utlåtande om axel och knä-problematiken.

För axeln fick jag remiss till några specialister inom axelrehabträning eftersom läkaren misstänkte att jag har en nerv som ligger i kläm.
När det gäller knät så verkar allt vara "helt och fungerande" men problemen indikerade att jag har bristande elasticitet i muskelslutet/fästet mot knäskålen. Det är därför som de lugna rörelserna fungerar men alla explosiva med snabba riktningsbyten smärtar. För detta ska jag nu köra excentrisk träning till en början och se om det hjälper.

Sen har jag ju tack och lov en session med Ali på måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar