måndag 15 oktober 2012

DIY och Buck BeachFurpees

Gårdagskvällen avslutades med spöregn så det kändes som ett bra tillfälle att lägga sig i hängmattan på altanen med en bok och sova tidigt.

Har nu fått den kommande veckans programmering och jag tar tillbaka allt om semester-avlastning. Dagens pass var riktigt vedervärdigt, särskilt som jag själv inte skapade de bästa av förutsättningar.

Började morgonen med en kaffe och långpromenad på runt 8 km längs stranden. Insåg att Maya-ruinerna inte låg så långt bort, att havet sköljer upp mycket skräp och att det är jobbigt att gå i lös sand.


Dags för dagens pass som började med lite DYI för att fixa utrustning.

Steg 1; Hitta en del sandstrand utan stolar, eller störande/potentiellt störda människor.

Steg 2: Tag 1 st 15-liters DryBag

Steg 3: Fyll den med sand. Google säger mig att densiteten på fin sand är ca 2 dvs 1 liter = 2kg.

Steg 4: Beundra resultatet och ha pre-WOD-ångest.

Sen var det då dags för passet. Hade hittat en bit ostörd och plan strand ca 5 min från hotellet. Tyvärr scopade jag väl kanske inte hundraprocentigt eftersom hela vattenbrynet var fullt av koraller/sten vilket gjorde det omöjligt att ta sig längre än precis till vattenbrynet.

Steg 5 - WOD!

WOD - 12min  Every Minute on The Minute
6 Squat Clean med Drybag (ca 25-30kg)
AMRAP Burpees

Score: 74 Burpees

Score och post-burpee-gropar


Lite trassel med timern så jag fick säkert 15 sek extra att göra burpees på varv 1. So far so good men det gick snabbt utför.

Fy F-n på ren svenska!
Om burpees normalt är hemska så är de sju resor värre i lös sand! Sand i munnen, sand i ögonen, sönderskavda händer av "sand-mot-drybag-friktionen". En riktig nära döden-upplevelse!

Failade på två varv där jag tvingades vila och mest stod och försökte behålla medvetandet och få bort sand ur ansiktet.
Vid lunchtid - när jag intelligent nog valde att köra passet - var det +32, strålande sol och nästan vindstilla. Jag hade givetvis inte tagit med mig dricksvatten, kom bara åt svalka vid strandkanten när vågorna sköljde in och hade ingen handduk eller trasa för att få bort sanden ur ansiktet.

Tror passet varit hemskt även om det gjorts med Bulgarian Bag på ett vanligt gymgolv, men att göra det i lös sand ger onekligen en extra dimension.

Stapplade tillbaka till anläggningen och parkerade mig efter en snabb dush i poolen en bra stund för att få ned temperaturen innan jag återfick matlusten.

Drybags är bra skit!

2 kommentarer:

  1. Burpees i sand is the shit! :) bra jobbat hörrudu!

    SvaraRadera
  2. Kul att läsa om din semesterträning, och grymt bra jobbat! Hoppas du njuter av den sista semestern nu :)

    SvaraRadera