tisdag 3 september 2013

Rökta axlar och dubbeltrubbel

Gårdagens pass kändes helt klart i kroppen när klockan ringde strax före 06 imorse. Framför allt i säte och insida lår, men även en hel del i hela axelpartiet - från framsida/bröstmuskel runt hela skuldran och ned i latsen.

A: EMOTM 9 min
2 Strict Pullups Supinerat Grepp

B: EMOTM 9 min
2 Pendlay Rows @ 55kg

I pullups kändes verkligen att skuldrorna var stela. Insåg i efterhand att programmeringen var 1 PU OTM men att jag skrivit ned fel i min bok.
Pendlay fick jag googla och hittade en genomgång av Pendlay själv. Körde safe och lätt eftersom jag aldrig kört övningen förr. Intressant övning som jag absolut kan gå tyngre på.

C: 15-12-9 Reps for Time (@70%)
Clean Grip Deadlift @ 70kg
KB Swing @ 24kg
Pushup

C: hrmmm minuter (måste kolla)

Alla marklyft obrutna och kontrollerade. KBS var ovant och oroväckande grepptungt om än obrutet.
Vid armhävningarna var axlarna duktigt rökta så jag bröt dem 8/7, 6/6, 5/4

Sen avslutades morgonen med ett test av tålamod

D: 100 Double Unders for Time @ 70%
D: 9.28

Jag kan banne mig inte hoppa rep. Inte när jag har pigga axlar och banne mig inte när de är slutkörda. Började med taktikbryt vid 10, snubblade sen efter efterkommande 5 och sen gick det jävligt illa på ren svenska. Många 2'or och 3'or och några enskilda 6-7-reppare.
Bränner galna mängder energi på DU och det kostar ju mig mindre att köra wallballs än den här fjantövningen. Man känner sig dessutom extra talangfull de gånger man omedvetet står på repet när man ska börja så man rycker handtagen ur händerna så de smäller i golvet. Men det hände "bara" två gånger idag. Lärorikt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar