torsdag 21 april 2011

Frosseri och Frogfish

Gårdagens "vilodag" tillbringades med 3h klättrandes, hoppandes och simmandes nedför en serie vattenfall - helt sjukt roligt! Turen började lite light med ett fyrametershopp ned i ett skummande vattenfall och sen var adrenalinpåslaget ett faktum och så även insikten att det är jobbigt att simma i sötvatten med en kamera men utan dykprylar. Vi får se om det blev något att ha i bild/filmväg..,

Nu är vi iallafall på väg hemåt och efter att ha kryssat mellan påskfirande filippinos och locals med nyinköpen från kreatursmarknaden i ett snöre/på ett flak/uppbaxade på en moped nådde vi Cebu sisådär 9h innan planet skulle gå pga att vi delade transferbil med en kille som flög tidigare, men inget ont som inte har nåt gott med sig.
Vi planerade att åka in på Radisson Blue för att se om vi kunde få dumpa väskorna där några timmar och mest för att visa god ton tänkte vi ta en lunch också. Väskorna togs snabbt om hand och vi kikade in i matsalen där den mest överdådiga buffé jag upplevt uppenbarade sig: Sushi & Sashimi, Pekinganka med alla tillbehör, stenugnsgräddad pizza, "blanda din egen caesarsallad", saftigt och mört kött "grilled to order", ostar, en dessertbuffe med egen crepês-kock!

Rena himmelriket efter att ha levt på ganska spartansk mat i 3 veckor (och dessutom haft kraschad mage i en av de tre).

Efter att ha gått lös på maten som en treåring i en godisbutik avslutade vi med mangocrepes (enligt rekommendation från kocken) och capuccino innan notan kom in.. knappt 200 kronor per person inklusive dryck! Det finns klara fördelar med det här landet!!

Tyvärr visade det sig sen att alla affärer var stängda pga påsken (stoOor grej härborta) så jag tog tillfället i akt att utnyttja hotellets bredband till att ladda upp lite filmklipp - dock helt oredigerade.



Poserande Reefshark på Tubbataha Reef

Två Sköldpaddor på håll vid Magic Island. Jag var till en början helt omedveten om den högra och fattade inte varför guiden tecknade sköldpadda och pekade åt fel håll.. 


Stor svart Frogfish på Magic Island. Skitsvår att fotografera och inte helt enkel att filma.


Nu dröjer det nog ett tag innan nästa dykresa - nu är det suget mättat och jag längtar efter pudersnö!


Radisson har iallafall satt en ny nivå för både bufféer och servicenivå för icke-boende gäster. Undrar just om man vågar be om ett vilrum för en liten tupplur också...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar