fredag 8 oktober 2010

Rx trots T-Rex..

Sista "riktiga" passet på veckan och tur var väl det. Det har varit en tung vecka träningsmässigt om än med mycket goda resultat (3 nya PB) men den börjar nu ta ut sin rätt. Inte minst då det varit lite rörigt med tider och kost eftersom jag inte bott hemma på tre dagar utan varit hundvakt med allt vad det innebär av dålig sömn och ruckade rutiner.

Jag hann iallafall in till Crossfit Nordic på lunchen där hela styrkan var på plats. Richard höll i passet, Erik var med som deltagare (och "hare" åt Númi misstänker jag ;) och Mads smög runt i utkanten med sin PT-klient.

Efter lite uppvärmning övades/maxades det Muscleups. Jag har då långt kvar till dem men övade avlastade övergångar allt jag kunde tills vänstersidan sa ifrån. Just övergångarna kändes lättare än nånsin tidigare men axlar, underarmar och grepp är riktigt slitna.

WOD AMRAP 15 min
500m rodd
sen varv av
8 Pullups
8 Toes to Bar
Springande bollkast över takbjälkarna (5st) i entren (10kg)

Resultat: 6 varv och 6 pullups Rx

Jag satt mellan Erik och Númi på rodden så det hade ju kunnat utvecklas till ett race, men vi pace'ade alla till en human hastighet för att inte riskera att vara däckade 1:30 in på ett 15min pass.
Sen kom då greppövningarna... Handflatorna/valkarna höll idag men underarmarna och greppstyrkan är en annan femma. Det var allvarlig "T-Rex-varning" där armarna kändes både korta och  icke-funktionella med krampande klo-grepp och benen kändes extremt tunga i kippar/T2B.

Jag klarade första varvet obrutet på pullups men var sedan nere på att som bäst göra fyror och sämst tvåor (eller om det var en etta nånstans). Toes to Bar var lika illa.
Bollkastandet var dock en barnlek men jag hade ju stor hjälp av längden som gjorde att jag inte behövde kasta särskilt högt eller ta emot långa fall, men passet som helhet var en riktig plåga, både fysiskt och psykiskt.

Jag blev sittande vid tavlan säkert 20 minuter för att hämta mig innan jag kom på att jag måste tillbaka till ett möte men kände mig riktigt sliten och lite illamående hela eftermiddagen. Antar att det är ett kvitto på att jag inte slöat iallafall. Imorgon är det inga klasser (phew!) men på Söndag är det dags igen. Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar