lördag 16 oktober 2010

Nedräkningen har börjat

Sista dagen på viloperioden - at last!

Tyvärr kan jag ju inte säga att jag känner mig så mycket fräschare i kroppen efter de här 6 dagarnas vila utan det mesta känns fortfarande ganska stelt och tungt. Sömnen är dock tillbaka med besked och jag har nog legat på minst 9h per natt i veckan vilket är riktigt onormalt för att vara jag.
Det är väl sannolikt ett tecken på att det varit behövligt.

Jag är faktiskt lite nöjd med att jag lyckats hålla disciplinen med stretcharna hela veckan och det GÖR ju skillnad. Lite synd eftersom det är så tråkigt.. det hade ju på nåt skruvat sätt varit skönt att kunna avfärda stretchingen ;)

Jag svängde förbi CFN på förmiddagen idag och körde min vanliga stretchrutin. Sidoutfallen börjar kännas mycket bättre. Nu börjar de till och med ta på hälsenan på höger sida - något jag inte kom åt tidigare.

Dagens pass för de deltagande inleddes med maxdistans rodd på 1:30.. Jag var såå sugen på att testa men lyckades hålla impulsen i schack och pratade istället lite med Micke och Maria som var där och körde egen programmering.
Sen fick jag avundsjukt se på när Björn klockade in 521 meter på sina 1:30 och ta nytt PB på 500m (1:26.3)
Riktigt starkt!

Det var nog lika bra att jag inte testade sprinten eftersom jag tyckte att mina pace'ade 500m på 1:43 var långa idag.
Efter den smög jag in ännu en Tabata-rodd på runt 80% (precis under mjölksyratröskeln) men det kändes helt klart att jag lyxat till det med vin,  "värmande choklad" och en cigarr igår. Syreupptagningen var inte den bästa, men jag skramlade ihop 863 meter iallafall (edit: vilket visade sig vara nytt PB såg jag nu.. skumt!)
Jag undrar vilken dampersetting som är optimalt för Tabata..

Imorgon blir det till att testa ett vanligt pass igen. Erik lät mig få veta upplägget och det ska bli riktigt skoj!

2 kommentarer:

  1. 863 meter på 80%, jo jag tackar...
    Hur grymt som helst. Mitt PR är 853 meter och då fanns det inte mycket kvar att ge...
    Njut av "premiärpasset" i morgon! Ses i veckan!

    SvaraRadera
  2. Thanks :)
    Jag vet inte vad det är med mig och Concept2's med tanke på att jag avskydde dem första gångerna.. Men det är skönt att ha nåt som till viss del balanserar upp resten ;)
    Ses i veckan och tack för tipset om foamrollern!

    SvaraRadera