lördag 20 november 2010

"Davids Intervallrodd"

Vaknade vid fem imorse - för första gången på veckor utan att ha vaknat under natten pga axeln eller nåt annat ömmande - och insåg glatt att det snöade ute. Tyvärr hade det ju börjar smälta innan jag gav mig av in till CFN. Jag lekte ett tag med tanken på att ta längdskidorna in bara för sakens skull :)

Jag körde vidare på min low-impact vecka och det verkar ju funka. Planen för dagen var ett pass som David gav mig för några veckor sedan bestående av intervall-rusher på Concept2'an.

Jag började med lite allmänt socialiserande, lite uppmjukning av kroppen och lite KB-swings. Lustigt hur 20 kg nästan känns "för lätt" i fullsvingarna eftersom jag nu aktivt måste stoppa den i toppläget.

Så var det dags för
Roddintervall - 5 Rounds for Distance:
1 min Max effort
4 min vila

#1 - 363 meter
#2 - 341 meter
#3 - 327 meter
#4 - 307 meter
#5 - 318 meter

Totalt: 1656 meter

Riktigt hemskt pass, men säkerligen effektivt. För första gången hade jag krampkänningar i sätet i samband med rodd och konstigt nog redan i etapp #1. Jag misstänker att benresningarna från i Torsdags spelade in här.
Greppet rasade ganska snabbt med stasade underarmar som resultat och detta var första gången på länge som jag verkligen tagit ut mig på rodden. Jag hade lite problem att hålla mig på plats i sätet och fick göra en del korrigeringar i både etapp #1 och #3 så där tappade jag helt klart distans.

Jag hann aldrig snacka med David om resultatet och få nån bedömning av det, men huvudsaken är att jag fick köra lite flås. Efter det testade jag lite pullups med 10kg-västen, men greppet var redan stekt så jag nöjde mig med två femmor. En riktigt bra dag trots allt!

2 kommentarer:

  1. Det var absolut riktigt bra sträckor, men jag tror du har mer i dig. Du såg faktiskt oförskämt fräsch ut efter, om du ligger och vrider dig på golvet och inte vet var du ska ta vägen efter varje intervall då vet du att du har gjort ditt bästa för att ro så långt som möjligt :)

    SvaraRadera
  2. Så du påstår att jag pace'ade alltså?? ;)

    Skämt åsido, jag kanske har lite mer att ge. Jag var ju nere på normal andning och kände mig helt OK ca 2 min efter avslutat intervall. Jag får nog göra ett nytt försök innan jul. En minut är ju bara så j-a lång tid ibland...

    SvaraRadera