fredag 30 november 2012

Omvända Undanflykter

Förvånansvärt pigg i kroppen idag. Snö lyfter definitivt livsandarna, även om frustrationen över semesterbilister med sommardäck och snöfrossa gör sig påmind i trafiken.

Gruvade mig lite för dagens pass - helt i onödan visade det sig.

Lite roddtest och mobility och sen lite blandade backsquat för att komma i stämning. Lite fundersam när 10 reps på 60 kändes motigt innan jag insåg att det som vanligt trilskas när jag inte tänder till.

WOD - On The Minute Every Minute 20 min
3 Back Squat @ 80kg

Metcon: Check!

Lite bråkigt upp till 5 reps innan jag hittade rytmen, men sen var det.. nästan lite oinspirerande... Jag väntade på att det skulle börja suga på riktigt men det enda som hände var att jag var lite öm i höger knä men framför allt i "nackhyllan". Ingen muskeltrötthet, inget flås och bara nån enstaka svettdroppe vid tinningen.

Hann lagom med att se Jennys avslutande DU på Filthy Fifty när jag var klar.

En gång i tiden så brukade jag hitta på rationella undanflykter för att slippa träna... Nu rationaliserade jag istället en undanflykt för att få köra lite till.  Jag *borde* jobba, men var inte sugen på att lämna CFN - så samvetet höll mig från att bara hänga utan att aktivera mig.

En kopp kaffe senare så kunde jag inte hålla mig längre så det blev ett eget initiativ (Sorry Mads) för att testa några set till på 100kg. Tänkte bara att jag skulle köra 3 min enligt samma upplägg men det slutade med lite mer än så..


Eget Initativ- On The Minute Every Minute 10 min
3 Back Squat @ 100kg

Check!

Det var faktiskt roligare på 100 när man fick tagga till lite och jag hade utan problem kunnat köra dem i mål på 20 men nån måtta får det vara på avstegen från planen.

Vet inte om det ursprungliga passet var tänkt att vara lätt, men det kändes iallafall lite som en egoboost att promenera genom det eftersom jag oftast brukar vara ganska slut efter mina pass.

2 kommentarer:

  1. Broder!

    Tanken med passet var att få några kvalitativa reps under bältet och se hur din kropp reagerar på mindre vila och så många reps!
    Jag noterar svaret och ser fram emot att programmera vidare - detta öppnar onekligen en del dörrar:-)

    Bra eget initiativ:-)

    //Mads

    SvaraRadera
  2. Skönt att höra att jag inte satt käppar i hjulet för din masterplan med initiativtagandet. Andreas försökte varna mig men jag lyssnade inte på det örat idag :)

    //M

    SvaraRadera