lördag 23 juli 2011

Styrkedag och matlagning

Började morgonen med att ösa kött, kolla kärntemp och göra ett nytt glasstest innan det var dags att åka in till CFN. Glassen börjar ta sig och håller bra konsistens ur maskinen, men visade sig att återgå till betong vid efterfrysning. Måste djupdyka mer i "manipulating freezing properties" - eller helt enkelt maila Heston Blumenthal..

Med tanke på hur sliten jag kände mig igår och även imorse så hade jag planerat in ett rent styrkepass och se till att genomföra gårdagens missade greasing.

Greasing #1
Windmill gick riktigt fint idag med fem fingrar i marken varje rep. 1-Leg Dedlifts på 40 kändes bekvämt enkelt även om jag fortfarande är stel i posterior chain.

Styrkepass #3
Overhead Squat 3-3-3-3 @ 90 %

30-30-35-40kg
Fortsätter med mina mikro-PBs.. baby steps...

Hang Power Snatch 3-3-3-3 @ 90%
30-35-40-45kg
Mikro-PB (rörlighetsrelaterat) här också, men Rickard påpekade att jag som vanligt drar med armarna...

Deadlift 3-3-3-3 @ 90%
90-120-140-160kg
Skönt att få dra en enkel trea på 160. Känns som om jag är på väg tillbaka på marklyften iallafall.

Greasing #2
Rörligheten i bröstryggen känns som om den är på väg åt rätt håll. Foamroller/skivstågsstretchen blir lättare och lättare.

Sen blev det att raskt ta sig hemåt för att fortsätta med förberedelserna inför kvällens födelsedagsmiddag. Lite frustrerande att laga mat som jag inte får äta själv, men intressant att försöka hitta egna tweaks i recepten. Oavsett vad så kommer dagens middag att spräcka kcal-gränsen även om jag ska försöka hålla Carb-nivåen.

Lördag 23/7
Kcal (frukost/lunch): 1 039 Carbs: 9g Fett: 57g Protein: 126g
Frukost: Äggröra på äggvita, bacon, kassler, lök/paprika, espresso
Lunch: Äggröra (Rel 2:1 vita/gula), kyckling, bacon, lök, kassler, parmaskinka, 1 glas Vihno Verde

Kommande Middag: Sparris, parmaskinka, hollandaise, entrecote, bearnaise, sallad, ev liten potatis, jordgubbar, paleoglass, lite ost, vin, espresso, avec... så långt det är planerat.

1 kommentar: