söndag 30 juni 2013

Skit händer - var glad för det lilla!

Rättvisa är ju inget som rimmar så bra med livet rent generellt utan det kan väl snarast klassas som ett av människans moderna påhitt. Förmodligen snarare sprunget ur religös idealism nånstans än framdestillerat ur darwinismen men vad vet jag.

Det jag vet är att livet sällan är rättvist och att det inte lönar sig att gräma sig över det utan man får helt enkelt konstatera att "skit händer!"
(man funderar ju sällan över "orättvisor" när det går bättre än förväntat så man behöver sällan konstatera motsatsen utan bara go with the flow)

Jag fick ett långt större bakslag än jag förväntat mig på grund av överarbete, stress och långa perioder i märklig sittställning. Undrar just varför stolar i konferensrum endast verkar ha estetik i åtanke.
När jag kom in till Martin i måndags skilde det ett par centimeter mellan höger och vänster ben och jag kunde inte stå rakt. Massivt muskelpåslag från nacken på höger sida, bröstrygg, länd, psoas och quads som klingade av nedåt vaderna. En timmas vetenskaplig misshandel senare kunde jag stå och gå rakt och vältejpad stapplade jag tillbaka till jobbet.

Har sen dess kört dynamisk stretch och Jowsey i tre dagar och igår var första dagen sen jag kom hem som jag faktiskt kunde ta på mig strumporna utan ansträngning. Firade med att följa upp mobilitetspasset med 5 set bänkpress om 6-8 reps @ 30x1 på 50 kg och 3x9 strikta pullups.

Fick även hjälp av Johan att släppa på höger Psoas som fortfarande låg på ganska ordentligt igen.

Jag misstänker att det inte är läge för tyngre träning än på ett tag vilket är sjukt frustrerade med tanke på det träningssug jag har. Men som sagt  - skit händer så det är bara att bita ihop och hantera det. Inget blir bättre av att jag grämer mig över detta utan jag fokuserar på resultatet av kostutmaningen istället och det faktum att det är tre veckor kvar till games!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar