torsdag 12 april 2012

Skidor och Planka

Senaste veckan har varit helt utan gymbesök och formell träning.
Först en lång påskhelg i fjällen med några mils längdåkning, några dagar i skidbacken och kvällar i kockrock. På andra sidan av den "fysiska hälsovågen" kan då nämnas en klantig, menlös omkullkörning där jag givetvis landade på min högra axel, en del öl och två stora och sjukt goda kanelbullar. Och två desserter...
Detta följdes sen upp med att direkt åka till Finland på kurs där det visade sig att hotellet saknade gym och att man definitivt måste vara vinterbadande finne för att uppskatta poolen - dvs ingen simning för mig.

Tog mig därför i det närmaste direkt från Arlanda in till Nordic för lite teknik och styrka

5 min D0-Rodd: 1340meter
Stelt, men acceptabelt

5 min Double Under-träning
Fick till en obruten 8 vilket är personbästa. Och dessutom hade Jenny så roligt åt mina spastiska försök att det störde hennes instruerande och hon erbjöd mig en PT-timme i bara DoubleUnders om jag slutade *störa* ;)

Front Squats for Speed (max 5 sek)
3-3-3-3-3-3
50-50-60-60-70-75kg
Alla vändes upp till startläge via Squat Clean. Kändes ganska bra, även om jag slarvade och tappade första vändningen på 75kg pga bristande fokus.

Kettlebell Swing 
3 x 15 @ 32 kg med 1 min vila mellan set
28-30-29 sek

Adderade 10 obrutna på 40kg också

HSPU/Handstand 3x90%
Försökte mig på HSPU men höger axel ville inte vara med och jag stannade stående med huvudet i marken 2 försök. På plussidan kom jag iallafall ut till fristående när jag laddade för kipen.
Skalade ned till Handstand Hold mot vägg istället.
20-30-30 sek
Tydligt att jag måste göra detta oftare. Kändes fruktansvärt jobbigt idag.

Efter det övertygade Lollo mig att haka på klassens treat.

Planka 
5x1 minut med 1 min vila mellan
Körde första utan vikt och resterande med 10kg på ryggen. Sjukt jobbigt sista 15 sekunderna av varje varv, särskilt efter att Jenny flyttat viktplattan längre ned på kroppen.


Veckan har dock inte bara bestått av dekadens utan jag har tagit mig en funderare på tillvaron och insett att jag måste ta ett steg tillbaka och rätta till vissa saker. 2012 har börjat lite på övervarv med stress, jobbyte, lägenhetsproblem och både skador och sjukdom och jag har märkt att allmänhälsa, kost, ork, humör och engagemang glidit nedåt på skalan och att jag dessutom blir frustrerad för att jag inte gör framsteg. Helt kontraproduktivt!
Så nu börjar nån typ av plan så sakteliga ta form för att få till en omstart.. Igen..

1 kommentar: