lördag 3 mars 2012

Open 12.2 - Dubblat antal ryck och PR á Plenty

Mina perfekta uppladdningar håller i sig.
Har legat hemma i förkylning i en vecka nu, men nu när det började släppa var det väl dags att ta sig an 12.2. Och på vilket bättre sätt än under den avsatta tiden på Nordic.

Var inte väl kanske inte heelt feberfri, men avskrev det som "teknisk variation på termometern". Det märktes dock under uppvärmningsrodden att kroppen inte har hämtat sig än.

Jag körde i andra passet så jag fick lite tid att gruva mig.. Jag har nog inte gjort mer än 30-40 ryck totalt under hela min livstid och har ett 1RM på 55kg. Lovande!!

CF Open 12.2 - 10 min AMRAP
75 pound Snatch, 30 reps
135 pound Snatch, 30 reps
165 pound Snatch, 30 reps
210 pound Snatch, as many reps as possible

Score: 43 Reps Rx

Bra och dåligt!
Egentligen borde jag bara vara skitglad att jag tog nytt personbästa 13 gånger om.. och dessutom 2 stycken treor på den vikten. Sen att det kan varit gymets fulaste snatch är en annan femma.
De första 30 repsen gick kanske lite fort och definitivt "fel" - helt utan korrekt teknik och var mer bara armar och axlar med fällning i midjan.Var ganska nervös för första lyftet på nästa vikt däremot. En eller två gick men sen började jag faila och fick bara stången till huvudhöjd och missade att dippa under.
Pannbensberäkningen gjorde sen att jag ändrade teknik och greppade smalare för att kunna använda mer arm/axelstyrka igen för att få upp eländet. Dippen var helt försvunnen och hoppet.. nja...

När vi snackade igenom passet kom vi dock till en intressant teori. Med tanke på att man slarvade bort all teknik på de lätta repetitionerna nötte man ju in ett felaktigt rörelsemönster lagom tills att det började bli tyngre.. och med den slarviga tekniken får man inte upp vikter så bra. Dumt!

Kul pass däremot som skapade lite sug att träna Snatch. Nåt är fel om man som jag kan striktpressa mer än jag rycker...

2 kommentarer:

  1. Bra jobbat! Äsch då..we don´t do snygga snatchar! ;)

    SvaraRadera
  2. Nej vi vet ju att om man tränar snyggt så är det inte tillräckligt jobbigt ;)

    Insåg igår att jag dessutom glömt bort petitessen att man får "studsa" stången på låren på väg upp och inte *måste* muskelrycka den direkt från golvet...

    SvaraRadera