lördag 10 mars 2012

Open 12.3 - En stor besvikelse

Så var då 12.3 avklarad och att säga att jag är besviken är en underdrift.

Hade ett drömmål på 250 och tyckte mig ha ett halvrealistiskt mål på runt 210-220 reps, dvs 6 varv.
Min plan var således att ett varv fick ta tre minuter och att varven i början skulle föröka pace'as ned till det.

Körde en ordentlig uppvärmning och greasing och testade övningarna.
15 obrutna pushpress på korrekt vikt kändes helt ok, lugna metodiska boxjumps var kontrollerbart om än stumt i benen men därmot trilskades axeln i TTB.

WOD 12.3 - AMRAP 18 Min
15 Boxjump 60 cm
12 PushPress 52 kg
9 Toes to Bar

Metcon: 4 varv, 15 BJ + 9 PP = 168 reps.
Sjukt besviken på mig själv. Pace'n höll varv 1 (2.40) och 2 (5.50)- om ej helt optimalt eftersom det var för snabba reps med vila mellan. Jag var klar med varv tre vid 9.35 och sen passade jag på att slänga mig framför tåget...

Boxjumpen gick allt långsammare, Toes To Bar bröts i ettor och Pushpress/PushJerk på 2-3 (även om de enligt uppgift från Christian blev snyggare eftersom jag omedvetet striktpressade en hel del reps i början). Illamående, syreskuld och allmänt ynklig.. och ett resultat mer än ett helt varv under vad jag tyckt att jag minimum skulle klara. Fattar inte vad som hände med TTB eftersom de funkat långt bättre än såhär på sistone, men det var väl kombo och dagsform. Syresättning och grepp var det som primärt rasade tror jag.

Vissa dagar är man helt enkelt inte bättre... även om det svider att erkänna...

PS
Avslutade min sista Pushpress med att premiär-droppa stången från "overhead".. tyvärr med mellanstuds på nacken så jag är lite skinnflådd..

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Precis, ibland är kroppen eller huvudet inte riktigt med och upplagt för att köra hårt och pressa sig. Pat Barber avbröt 12.3 vid sitt första försök efter 6 minuter för att det kändes skit. Så nu har två stora atleter jag vet gjort det. Inga konstigheter. Skitpass! :)

    SvaraRadera
  3. Tack för uppmuntran Björn!
    Skönt att veta att man är i celebert sällskap ;)

    SvaraRadera