söndag 10 juni 2012

Baby Steps & självdiagnosticering

Det tar sig så sakteliga verkar det som. Har bara fuskat med lite Voltaren i veckan som gått och att cykla känns nu nästan terapeutiskt för ryggen. Jäktade in till stan i Torsdags på cykeln och när jag klev av kändes ryggen nästan bra under en lång stund.

Har dessutom lagt nån timme på foamrolling på Nordic, återupptagit Jowsey-dansandet och har en tennisboll i dataväskan så jag kan applicera tryck när jag är på kontoret. Kollegorna har slutat fråga vid det här laget ;)

Efter en välgörande session hos Martin på FysioEtana i fredags hittades dels lite att jobba med just för ryggen men även en hel del för min skräpga axel/armbåge där jag tydligen i mångt och mycket engagerar "fel" muskler i nån typ av "överkompensera med extra allt" istället för "gör det naturligt". Ett gäng nålar senare kändes brachyradialis bättre än på månader, högersida rygg/säte mjukare och även mindre anspänning i högra axeln.

Hemskickad med förhållningsregeln att jag får träna - men på max 50% och hålla mig inom domänen "teknik" försökte jag mig på nån typ av "besiktning/självdiagnos" idag. Eftersom Nordic var stängt (finns nog 50 pers som har separationsångest och trauma utan sitt helghäng) så tog jag en vända på Haga och testade lite av varje för att se vad kroppen tycker.

Double Unders
Repet känns som bly, hela jag är tung och helt utan explosivitet. Känningar i vä Brachyradialis (3/10) ganska omgående och jag såg i spegeln hur repet har en mycket skev båge med en klar peak på högersidan.

Toes to Bar
Kommer upp enkelt från startläget men saknar sen all anspänning i midsection för att kunna reppa. Känns som om nån dragit ur sladden på bukmuskler/höft efter första repetitionen. Smärtar i höger axel (6/10)

Kipping Pullups
Lätt smärta i vä Brachy (3/10) och hö axel (4/10) och återigen helt utan kraft/effekt i höftextensionen.

Strict Pullup
Bara att glömma. Smärtar som f-n i vä Brachy (8/10) när jag når ca 90 grader i armbågsled.

Handstand
Problemfritt att sparka upp men dålig bålstabilitet. Lite känning i korsrygg (1/10)

Strikt Press
3 set av 5x40 kg
Inga känningar

Push Press
5-5-5
40 - 50 - 50kg
Noterbart sämre utlåsning på vänster och lätt känning vänster sida korsrygg

Deadlift
5-5-5
50-50-50kg
Inga känningar i ryggen

Front Squat
5-5-5
50-50-50kg
Stort fokus på upprätt hållning. Inga känningar i rygg men lätt smärta i vä brachy efter avslutade set.

Power Clean
5-5-5
50-50-50kg
Lättare smärta vä Brachy (3/10) samt ländrygg (2/10) - främst vid nedtagning

Bench Press
5-5-5
40-40-40kg
Försökte låta bli "forward shrug" med axlarna och istället pressa ned dem i bänken. Trots det problem med utlåsning höger och viss huggsmärta i axeln (3/10) i bottenläget.

Inte helt upplyftande men inte fruktansvärt illa heller. Klart är att ryggen/bålen inte har hämtat sig på långa vägar eftersom inte muskulaturen inte "triggar" och att jag har en hel del att jobba med för axel/Brachy.

På pluskontot får jag iallfall lägga att jag kan göra nåt mer än lugna promenader/cykelturer och att träningstiden för rehab inte blir helt bortkastad eftersom jag faktiskt kan nöta teknik. Jag kommer väl bli svag och tappa flåset men det är smällar man får ta.

Ever Onwards!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar