måndag 26 augusti 2013

Kaffepress?

Jag är ganska risig på att blogga nu inser jag, men träningen är inte sådär värst spännande även om jag äntligen följer (rehab)programmering. Dessutom hade jag karaktärsmässiga utmaningar i helgen när det dök upp lite oväntat besök som ledde till en väldigt trevlig kväll på krogen.

Som en följd av det tyckte jag att det kändes som en bra idé att skifta lördagens träning och söndagens vila trots att det var en ganska lugn helgträning.

Trött även på söndagen och grundade med ett besök på Prime Burger innan polarnas avfärd och gick sen upp till Nordic.

WOD for Time  @ 60%
3K Row

Metcon: 11.42
Körde på damper 3,5 och lekte en hel del med draget och tekniken. Splittarna varierade mellan 1.52 och 2.03 med en SPM på allt från 21 till 29. Ror snabbare på lägre SPM nu vilket jag för mitt liv inte fattar... Sen känns rodden fortfarande ganska tung vilket jag inte tycker om...

Idag blev det styrke och teknik-pass med övningar som gav en del glada tillrop.

A: 5 set
OHS med kvastskaft 6-8R, 2 min vila
A: 7-7-8-8-8R

B: 4 set
Pistols mot låda 6/6 reps, 1 min vila
55-45-45-45cm

C: 4 set @60%
Hantelrodd på bänk 8/8 reps, 90 sek vila
24-30-34-34kg

D: 4 set @ 60&
French Press 10-12R, 90 sek vila
20-25-25-25kg

OHS skalade jag upp till lättaste teknikstången eftersom jag tycker den ger nån typ av kinetisk återkoppling som jag saknar från kvastskaften. Tog några set innan jag hittade formen, stancen och axelposition.

Pistols är nåt jag är pinsamt dålig på och jag fattar inte riktigt varför. OK att jag är stel men det största problemet är att mina knän faller inåt på en gång och jag måste pressa knät på det fria benet mot det arbetande knät för att ha en chans.
Hantelrodden var iallafall enkel och sen kom då en övning jag fick googla. I min värld är French Press ett sätt att tillreda kaffe...
Efter lite tekniktips av Jakob funkade denna skapligt också

Galet sugen på tunga squats nu...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar