fredag 22 augusti 2014

Wallball Overload och upplyftande dåliga BS

Lite fortsatt ryggstrassel senaste månaden.

Precis när jag började känna mig piggare så drog jag - inom 24h - av ett helt Jowseypass med 440 utfall, 4 mil cykel och en 21-15-9 av OH Lunges @ 40kg, Airdyne och ringrodd.

Tillbaka till ritbordet med lättare övningar ett tag igen efter att både framsida höft, säte och länd krampat ihop och varit allmänt grinigt.

På positiva sidan hade jag några dagar senare en "Inom 12 min - Bygg en tung 1R Backsquat @ 30X1" där jag stoppade safe på 140 i mina utslitna Nanos.
Enligt Jakob var det dock tydligt att kroppen "jagade aktivering" och hade lite svårt att trigga korrekt muskulärt vilket var skälet att jag klev av där.
Dock innebär det ju att jag borde kunna ta en hel del mer i lifters och med pigg kropp.

Har också roat mig med att styra upp kosten senaste veckorna med bra resultat. Dock lite kraftlösare än vanligt under övergången.

Sen har det gjorts lite wallballs....

AMRAP 10x
Withing 2 min
- 7 Lateral Burpees over C2 Rower
- AMRAP Wallballs @20lbs
2 min rest

Metcon: 253 Wallballs

Passet gick över förväntan. Paceade ned Burpees en hel del och körde 27 säkra reps på första varvet i lugn takt. 25 på efterföljande flöt också problemfritt men sen blev det jobbigare och jobbigare att nå 25R.
Hade initialt satt en acceptans på 20R/varv i snitt men när varv 6 klarades med 25R så tyckte jag att det bara var att bita ihop. Lyckades öka till 26 på sista varvet på ren princip men sen var det verkligen tomt i tanken med en del illamående som följd.

Förvånansvärt pigg i benen under kvällen och dagen därpå med mest lite krampkänning i vaderna. Ett dygn senare kom det dock ikapp i låren vilket inte var en lysande uppladdning för nästa utmaning:

For Time
Total 10 000m AD6/C2
Max 1000m/machine before switching

Metcon: 39.34
Delade detta på 5x 1000m rodd/1000m Airdyne. Trodde dock det skulle gå snabbare men missade att AD'n effektivt sabbar rodden. Gick ut lite väl hårt med första rodden på 3.33 och växlade sen ner till run 3.50-tempo.
Lätt damper och mycket arm/rygg/höft för att spara benen till Airdynen där jag istället fokuserade på att vila armar/axlar. Småtufft med stumma ben som ingångsläge..

söndag 3 augusti 2014

Söndercyklad, semestersliten och dragstark

Värme...

Jag har vissa problem att hantera värmeböljor om jag inte har fri tillgång till badvatten, kylda drycker och AC och är långt bättre anpassad att klara av kyla.
Därav har senaste veckorna varit en prövning utöver det vanliga när man är kvar i stan och dessutom tillbringat för mycket tid på stans uteserveringar.

Har tillbringat en hel del tid på cykeln men som vanligt varit lite överentusiastisk och ådragit mig nån typ av piriformis-symptom (om google nu styrt mig rätt).

Sjukt tight i höfterna och i utsida höft/säte/länd och efter ett pass med Pendlay Rows så drog det till ordentligt i ryggen så det blev till att ta ett par dagars vila och mobility.

Fick sen höra av en triatlonkompis att det är sunt att jobba sig upp till länge distanser på cykel och inte bara kasta sig ut mot Ekerö och irritera tempocyklister i Spandex när man själv paddlar runt i Rogue/Reebok.

Krogvändorna har också satt sina spår på vågen och det är inte enbart kvalitativa ökningar under sommaren


Då är det desto mer upplyftande när ett av veckans pass bjöd på att bygga en tung viktad pullup. Började detta med låga förväntningar runt 12 kg, kände mig nöjd när jag passerade 24, förvånad när jag passerade 30 och näranog i lätt chock när jag persade på 42kg.
Mitt förra PB på 40 var över 2 år gammalt och då hade jag definitivt mindre semesterfläsk att släpa på.

Sen skulle jag iofs köra 3R OTM på 60% av det i 10 minuter och där blev det istället crash and burn efter 2 minuter. Reppa 24kg WPU är inte min grej...

Imorgon är semestern över för den här gången och det är dags att ta tag i livet igen.