lördag 28 september 2013

Bekymmersfri "Bondgång" och griniga axlar

Hur länge kan man ha träningsvärk egentligen? Mina ben värker fortfarande sen i tisdags men nu tar jag mig iallafall ur bilen utan att "bryta mig ut" med hjälp av mittstolpen..

Gårdagens förkylningsrebound verkade vara bara vara en temporär hosta-och-trötthetsvända men det gjorde att nattsömnen inte blev den bästa.

Sista passet i programmeringsbatchen och det var väl lite highs and lows.

A: 6 Set
A1: Farmers Walk 4R (2x10m) m 2x16kg KB, 30 sek vila
A2: Biceps Curl 10-12 reps, 90 sek vila 
A1: Check!
A2: 30-25-25-25-25-25kg / 12R


B: 6 RFT?
5 Burpees
2 Bear Crawl (2x10m) 
B: 3 Rounds @ 3.50 - DNF

C: 6 set ?
C1: Back Extensions 10-12R, @40X1, 30 sek vila
C2: Planka 60 sek, 90 sek vila 
C: 12R BE / Check!

D: 21-15-9 For Time @max 80%
Airdyne Calories
Half Toes To Bar 
D: 5.56

Farmers Walk var väldigt obekymrat med 2x16kg men jag skalade ned bicepscurls till 25 efter första set för att vara säker på att klara 12R med god form genom alla set.

Burpees var problemfria men Bear Crawls började ge indikation på problem i framsidan av vänsteraxeln så jag bröt dem tidigt  - better safe than sorry.
Det är nåt skumt med mina axlar som gör att de stasar/smärtar väldigt lätt vid den typen av stötar eller statisk position.

När jag kom till tredje delen hade det trillat bort några tecken i programmeringen, men jag förutsatte 6 set även här och det flöt fint. Skönt att få lite revansch på Airdyne-eländet som var betydligt lättare utan en massa rodd i kroppen. Började dock klantigt nog med mina första 21 "halva TTB" strikta vilket tog en evinnerlig tid.

fredag 27 september 2013

Roddintervall och Airdyne

Herre j.... vilken träningsvärk jag haft i benen sen i tisdags. Har fått ta spjärn med skuldran för att välta mig ur bilen på morgonen och haft en allt annat än spänstig gångstil.
Kombinera detta med "the stor of my life" med lite mycket jobb och den avklingande förkylningen så har jag inte ens orkat gå och handla senaste dagarna så att säga att jag kört en tveksam näringsmodell är något av ett understatement. Proteinshakes och äggröra med kyckling typ... men i alldeles för liten mängd.

Idag började äntligen träningsvärken ge med sig men förkylningstendenserna vaknade till igen så jag var inte hårdtaggad inför dagens pass.

5 Rounds for Time
Row 750 meters
1 min Rest

Metcon: 3750m @ 13.37,6
Parallellrodde med Jakob som körde en 5K så jag hade lite draghjälp det första 4 intervallerna. Körde på "ansträngt prattempo" men tiderna blev ganska risiga så jag får skylla på förkylningslunga:
#1 - 2:38.7
#2 - 2:41.3
#3 - 2:43.0
#4 - 2:47.3
#5 - 2:47.2

Dåligt driv i benen och träningsvärken märktes verkligen av. Mycket biceps-syra dessutom?!? Splittiderna för ovan ger mellan 1.46 och 1.52 och det är ju inget att hurra för.

Vilade runt 5 minuter innan del 2

For Time
200 calories AirDyne

Metcon: 14.50

Riktigt tufft - den dåliga tiden till trots. Syra i axlarna även om jag inte jobbade aktivt vilket inte är så märkligt eftersom jag kan få det på en vanlig cykel och krampkänning insida lår. Sen får jag balansera Airdynen noga på rätt sida astmatröskeln som - som alltid - är mycket lägre efter en förkylning.

onsdag 25 september 2013

Lätta Prowlerintervaller

Hostan är på tillbakagång i takt med att träningsvärken tilltar.

Större delen av dagens pass var rena feel-good-upplägget för min del; klockrent i tidsdomän och intensitet för dagens status.

Alternating Intervals -  Every 90 sek for 30 Min
Interval #1
- 10m Sitting Sled Rope Pull @ 80kg load
- 10 m Prowler Push @ 80kg load

Interval #2
- 3 Strict Shoulderpress for Quality @50kg

Check!

Testade två vändor med prowlern innan jag startade och tyckte att 80kg kändes som en lagom last för dagen. Lite tungt för greppet de avslutande metrarna rope pull men annars lugna gatan. Kändes väldigt lätt att knuffa tillbaka släden och det blev aldrig riktigt tufft.

Pressarna var ordinerade att köras med fokus på formen och den delen tror jag att jag fixade idag. Hade såhär i efterhand kunnat köra tyngre, men var lite osäker innan jag började med tanke på att det blir en del pressar så de var mest trevliga idag.

All in all - ett riktigt myspass. Var faktiskt förvånad när klockan ringde för att visa att jag gjort 10 av varje intervall och hade utan problem kunnat fortsätta.

Del två var inte lika eufori-framkallande.

For Time
30 Dumbbell Thusters (2x14kg)
30 Ring Row
30 Box Jump 40cm (step down)
30 Double Unders

Metcon: 9.22

Träningsvärken i benen gjorde att Thusters mer blev front squats plus press och jag hade inte mycket momentum från dem för att få upp hantlarna över huvudet. Började dumt nog med 10 obrutna och sen bröts kvarvarande i 4'or, 5'or och 6'or.
Ringroddarna gjordes med vettig form men med ett väldigt slitet grepp så det blev inte många obrutna medan box jumps betades av mer metodiskt.

Sen hade vi bara DU kvar och det var som vanligt det som tar längst tid... efter 90 sekunder stod jag fortfarande på 7 reps och bara snubblade men jag tänkte banne mig inte vika ner mig två dagar på raken. Efter att ha svalt stolthet, ilska och ambitioner lyckades jag iallafall avsluta passet.


tisdag 24 september 2013

Post-förkylningsfrustrationsförbannad

Efter passet förra måndagen så bröt förkylningen ut på allvar. Halsen kändes som taggtråd när jag svalde, jag kallsvettades och varierade mellan skrällande torrhosta och att hosta upp nåt som skulle höra hemma i Excorcisten.

Trodde jag skulle kunna träna i helgen, men nöjde mig med mobility när jag kände att pulsen gärna rusade utan större orsak. Idag bestämde jag mig dock för att en vecka fick räcka och tänkte jag skulle kliva in i standardprogrammeringen en vecka sen.

A: 5x
A1: Back Squat @ 40x1, 5R, 30 sek vila
A2: 4 Shuttleruns 2x10 m, 90 sek vila

A1: 60-70-90-100-110kg
A2: check!

B: 5x
B1: Stepups med skivstång, 6/6R, 30 sek vila
B2: Goblet Squat 12 R, 24kg, 90 sek vila

B1: 50-45-40-40-40kg
B2: Check

C: 5x
C1: Sumo Deadlift @40X1, 10-12R, 30 sek vila
C2: Utfall m 2KB i rack, 9/9R, 90 sek vila

C1: 50-60-60-60-60kg
C2: 12kg genomgående

D: 5 RFT 
20 Airsquats
20 Hollow Rock
10 DoubleUnders

D: 4 varv på 8.30

E: 20 min Mobility

Orginalprogrammeringen var att försöka gå 5% tyngre på BS jämfört med veckan innan. Nu var jag lite feg till en början men avslutade istället med 10% tyngre än sist. Kändes skapligt OK ändå - HBBS och utan lyftarskor, men jag kände att knäna strävade lite inåt.
Shuttleruns väldigt lugna.
Stepups var ovanligt nog tyngre för vänster ben idag och här började veckans energibrist komma ikapp så smått. Goblet Squats försökte jag beta av så snabbt jag kunde för att slippa övningen.

Sen började det gå utför en del... En veckas soffliggande, dålig sömn och självmedicinerande med dålig/näringsfattig mat kändes av och jag började bli riktigt stressad över tiden. Sen sätter sig förkylning nästa alltid på luftrören på mig så jag får risig syresättning en bra stund efter jag känner mig pigg.

SumoDeadlifts gick halvok, men jag hade inte så mycket förväntningar på dem. De förb.. utfallen hade dock jag ångest inför varje repetition. Sista set "bröt" jag dem på 6/6/6 dock utan att ta ned Kettlebellsen men benen brann duktigt, den lätta vikten till trots.

Kastade mig direkt över WOD'en men här höll inte humöret hela vägen. Noll energi så jag fick bryta Airsquats på första varvet tillochmed.. och fjälrde varvet gjordes de i femmor - WTF?. Obrutna DU varv ett men sen bröts de oftare och oftare. Jag jag stått stilla med jagvetinte-huur många missar vid 8 reps på varv fyra rann bägaren över och jag gav upp passet för dagen.

Skönt att ha "gjort nåt" men frustrerande och tufft när man inte är på topp.

måndag 16 september 2013

Dubbel EMOTM

Nu har vi testat comfort food och tycka-synd-om-sig-själv under helgen utan effekt på halsen så nu testar vi ordentlig renlevnad istället.
Var ganska stel i rygg och säte igår så jag lyckades hitta en spontantid hos Johan som fick gå loss på lite triggerpunkter. Ryggen kändes som rena kullerstensåsen och utsida höft var ganska öm.

Vaknade i ottan imorse och tyckte det var like bra att beta av dagens träning innan jobbet.
Fortfarande en 80%-begränsning på effort denna vecka.

A: EMOTM 20 min 
Minut 1 - 3 Strict Pullup
Minut 2 - 6 Pushup
A: Check!

Jämna minuter supinerade pullups och ojämna pushups. Stort fokus på att vara überstrikt i rörelsen med hollow genomgående. Smala pushups men där jag märker att högerarmen mår bättre av att vridas ut något pga de senaste dagarnas stelhet i nacken.
Lite känning i vänster biceps/brachi det supinerade greppet till trots. Undrar just vad 17 det är med den armen..

B: EMOTM 12 min
8-10 Barbell Row @ 40kg
B: Check - 10 reps genomgående
Velade lite innan jag valde vikt eftersom det blir en del reps men beslöt att testa på 40. Funkade fint men rep 9-10 de tre sista minuterna var ganska så tunga.

C: 3 RFT
20 Russian KB Swing @ 28kg
10 PushPress @ 40kg
20 Abmat Situps
10/10 Stepups 40cm

C: 9.32
RKB enligt "NS-standard" med hela KB'n över fontanellhöjd. Kanske övermodigt att gå på 28kg när man inte svingat på länge för attan vad det var tufft för greppet och flåset. Mer ömhet i handflatorna än grepp-slut dock. PP ganska snabba och försökte göra dem kontinuerliga där jag gick direkt ned i en ny dip från föregående. Kändes också ganska tungt trots allt.. WTF?!? Jag som laddat med onyttigheter hela helgen!

Sen en inte tillräckligt snabb dash i spöregnet till bilen. Inget går upp mot att anlända till jobbet som en dränkt råtta med grava eftersvettningar.

lördag 14 september 2013

Krasslig Kardio

Gårdagens huskur verkar ha hållt förkylningen i schack eftersom den iallafall inte blivit värre. Däremot var den ingen vidare uppladdning för dagens pass (och jag  hade i ärlighetens namn trott att jag skulle ligga hemma och hosta idag och "slippa" träna).

WOD @ 80% for Reps
5 min Airdyne for Meters
3 min Rest
5 min Row for Meters
3 min Rest
5 min ShuttleRuns (2x10m) for rounds

10 min active rest

5 min Airdyne for Meters
3 min Rest
5 min Row for Meters
3 min Rest
5 min ShuttleRuns (2x10m) for rounds

Metcon:
Airdyne 1: 1630m
Row 1:  1331m
ShuttleRun 1: 26 Rounds (eller 28 - lite oklart)
Airdyne 2: 1600m
Row 2:  1330m
ShuttleRun 2: 27 Rounds

Teamade med Javad som hade samma övningar men annan ordning på varv 1. Riktigt flåsigt trots begränsningen och den aktiva vilan fick bestå av 1,2K rodd och kaffe.
Ruggigt stumma ben i sista shuttleruns och väldigt "genomtrött" i kroppen efteråt.
Vet inte vad jag ska säga om resultatet annat än att jag får vara nöjd med att det var någotsånär jämnt mellan varven.

Eftersom det är vila imorgon gör vi ett nytt försök att betvinga förkylningen. Ont ska med ont fördrivas!

fredag 13 september 2013

MRI och Styrka utan energi

Tillbringade halva gårdagkvällen i Sabbatsbergs MRI så det ska bli intressant att se om de hittar ngt. De drog på duktigt i apparaten iallafall för hela skuldran/latsen på höger sida samt insida lår på vänster fick ordentliga tics där halva muskulaturen låg och ryckte. Ganska skumt men lite kul - lättroad som man är när man ligger i en magnettub,

Nåt skit i kroppen som jag först trodde var lite airdynehosta. Sträv hals och allmänt låg energi var ingen höjdaruppladdning för dagens pass som igen landade precis efter lunch så kostintaget innan bestod av en banan...

A: 5 set
A1: Back Squat @40x1 5 Reps, 30 sek vila
A2. Ring Row @20X1, 10-12 R, 90 Sek vila

A1: 60-70-90-100-100kg
A2: 12-10-9-10-7R

B: 5 set
B1: Front Squat @30X1, 5 reps 30 sek vila
B2: Rack Dips (Avlastade) 6-8 reps, 90 sek vila

B1: 60-60-60-60-60kg
B2: 8-8-8-8-8R

C: 4 set
C: Bulgarian Split Squat 8/8R, 60 sek vila

C: 18kg 4/8R, 6/8R, 4/8R

D: AMRAP 12 min (@80%)
6/6 Stepups 45 cm
5 Double Unders
5 Pushups

D: Metcon - 10 varv + 9 stepups

Back Squat över förväntan trots allt, även om jag hade totalt hjärnsläpp i viktberäkningen. Trodde jag lyfte 70kg som var ovanligt tunga när jag hade 90 och tyckte höjningen upp till "80" var osedvanligt tung.. Bra mattekunskaper där...
Ringroddarna var däremot tunga och greppet vekt.
I Front Squats var det helt klart rackpositionen som begränsade (igen).. Att en övning jag en gång gillat kan kännas så avig.... Rackdipsen med ett rött gummiband kändes dock bra (med mycket KStar i bakhuvudet).

BSS gick däremot skit.. kändes "fel" i höger höft/länd när jag hade höger ben fram samt att det drog (tight!!) i vänster quad. Det gick som synes inte alls som planerad ochjag bröt.

Amrap'en var kontrollerad. Alla DU obrutet, munhuggning med Javad under passet men lite nyp i höger axel under PSU så jag lät högern agera stödhjul och pressade mest med vänster.

Nu närmast ett försök att kurera kroppen med en massa lamm och rödvin!

onsdag 11 september 2013

Envägs Pannbensstege - lite lightweight sådär

Ruggigt dålig nattsömn inatt och lite lätt i huvudet hela dagen. Skulle för en gångs skull träna efter lunch, men dagens lunch var en halv sallad inhalerad på knappt 10 minuter så jag tror nog jag haft mer tryck om jag kört fastande morgonträning som jag brukar.

Passet såg ganska respektingivande ut, 80%-begränsningen till trots:

WOD For Time @ 80%
800m Airdyne
2x10m Prowler Push 70kg load
600m Row
2x10m Prowler Push 70kg load
400m Airdyne
2x10m Prowler Push 70kg load
200m Row

Metcon: 11.25

Jag blir inte helt klok på passet. Nu har jag bara kört riktig Airdyne en gång och det var inte den här versionen med scoops så jag var lite ovan.
Dock kändes passet faktiskt för kort för att hitta en riktig sweetspot för min del och jag hann aldrig riktigt komma in i andra andningen och "zona ut och tugga vidare" utan det kändes som ett tufft flåsigt intro men inte den grinder jag sett fram emot.

Säkert nåt jag  kommer ångra att jag säger, men jag hade gärna sett stegen vända efter 200m rodd och klättra uppåt igen för att avsluta med 800 Airdyne. Just nu var passet liksom över lagom tills det började kännas skönt vilket gav lite antiklimax-känsla.

Airdyne hölls på en pace över 220w där jag oftast låg uppåt/över 230w med nån enstaka dip ned till 210w där första segmentet tog 2.23 och det andra 1.18 (om minnet stämmer)
Första rodden på 1.48.8-split och den sista på 1.38,5-split på Damper 5.

Schabblade dessutom med ordningen redan efter första Airdynen och satte mig i rodden innan jag kom på att jag skulle köra prowler.

Lastade 70 på prowlern och endera har jag drabbats av muskelatrofi i benen eller så var det dåligt före idag också. Tunga push genomgående och det KAN vara så att jag dubblade sträckan prowler men det kändes så ologiskt att knuffa iväg den till andra änden boxen och lämna den där när det var dags för rodd/airdyne. Jag gillar ha allt ordnat på en och samma plats..


Nu kämpar jag emot suget att göra något mer, men jag kanske ska nöja mig med att duscha och köra Magnetröntgen ikväll..

tisdag 10 september 2013

Alphabet Street Programming

Galen jobbdag igår med kundbesök så det blev dåligt med tid att regga tränigen. Temat för veckan är "upp till 80% effort" så det tar sig.. Jag är dessutom tillbaka på "alfabetspass" igen :)

A:5x
Stepup w Barbell (BS rack) 9/9 rep, vila 90 sek
A: 30-40-45-50-50kg

B: 5x
B1: Goblet squats 15 rep @ 30X1 vila 30 sek
B2 2x10m prowler pull (gå gramför och drag släden!) vila 2 min
B1: 20-20-20-20-20kg
B2: 40-60-60-60-80kg


C: 4x
C1: 1 Leg DL Barbell @ 40X1 6/6 rep vila 30 sek
C2: Hollowrocks 10 - 15 rep vila 2 min
C1: 20-25-30-40kg
C2: 15-15-15-15R

 
D: 20 min Mobility

Stepups helt klart bättre än sist även om högersidan inte är lika stabil som vänster. Högreppade goblets var riktigt tungt i det tempot. Testade släden på nya mattan men den behöver nog fästas ned om den ska funka riktigt bra eftersom den veckade sig lite nu. Kul att testa att dra släden på ett nytt sätt dock.
1Leg DL blev faktiskt lättare allt eftersom när balansen började fatta vad jag försökte göra. Hollow Rocks är jag ingen teknisk fena på men de känns i magen idag.

På tal om idag är jag fortfarande trött i axlarna med lite överansträngningsvibbar samt lite tight i Iliopsoas. Jag borde nog kört lite mer hip mobility både igår (när jag kom hem och klev ur bilen) och innan dagens pass.

A:5x
A1: Dumbbell BenchPress @ 40X1 8-10 rep vila 30 sek
A2: Hip Extensions @ 40X1 12-15 rep vila 90
A1: 12-14-18-22-22kg/10R
A2: 15-14-14-15-15R


B: 4x
B1: Push Press @ 30X1 max 10 rep* vila 30 sek
B2: Strikt TTB @ 30X1 (halvvägs upp) 10 rep vila 2 min
B1: 30-35-40-45kg/10R
B2: 5-4-3-3R


C:4x
C1: Clean grip Deadlift  @ 40X1 5 rep vila 30 sek
C2: Plankan 1 min
C1: 60-70-75-80kg
C2: Check!


D: 4x
D1: Stående rodd m KB 6/6 rep* vila 30 sek
D2: 5 burpees @ 80% speed vila 2 min
D1: 16-20-20-20kg
D2: Check



Hantelbänk gick ganska bra även om jag inte är riktigt lika stabil på vänster. Hip Extensions riktigt tufft de sista repetitionerna när syran slog till.
Pushpressarna var ganska OK, mina trötta axlar till trots men TTB var däremot rena skämtet. Trots att det var "halva TTB" så klarar jag inte att hålla benen uppe. Idag var det inte bara muskulärt dock eftersom det nöp lite i högeraxeln när jag försökte komma upp och jaghamnade lätt i självsvängning. För tunga ben och för svag bål med andra ord...

CGDL gick över förväntan upp till 80kg, men plankan var osedvanligt tuff som motvikt.

Stående rodden gjordes med varannan hand a'la Renegade Rows. Jag hamnar härna väldigt vertikalt i mina stående roddar vilket jag inte är helt säker på om det är bra eller ej. Burpees i sakta mat för att känna efter.

Imorgon blir det Airdyne, Rodd och Prowler! What's there not to like??

lördag 7 september 2013

Axeldöd och Procentproblem

Började fredagen med lite domararbete på NS 13.1 med imponerande prestationer innan mina inte lika beundransvärda övningar tog vid.

A: 5 set
A1: Close Grip Bench Press 12 Reps 60 sek vila
A2: Ring Row 8 Rps 120 sek vila

A1: 40-45-55-60-65kg
A2: 8-8-8-8-8R

B: 5 Set
B1: Snatch Grip Behind the Neck Shoulder Press 8-10R, 30 sek vila
B2: Dumbbell French Press 10R, 120 sek vila

B1: 30kg/10R-25/10-25/10-25/9-25/10R
B2: 12kg/7R-9/10-9/9-8/10-8/10

C: Every 90 sek for 15 min
10m Bear Crawl
3 Burpees

C: 3 varv - DNF

CGBP funkade fint och ringroddarna likaså. Övermodiga ingångsvikter på båda pressarna med lite axelkänning så vid burpees fick jag "änkestötar" i vänsteaxel i bottenläget i Burpees så jag valde att avbryta.

Idag betade jag av min träning innan domaruppgifterna och den flöt fint.

WOD: 20 min AMRAP @70%
Row
6 Wallballs 14lbs every 1000m

Metcon: 4523m / 24 WB
Aktivt prattempo genomgående med en SPM på under 20 (stundtals nedåt 16 i vissa segment). Kommer aldrig fatta rodd på 70% - enligt mina beräkningar borde jag isåfall nått runt 3500 meter med en split på 2.45 nånstans men det blir ju fånigt..

Skönt pass!

onsdag 4 september 2013

Stelbent och övervakad

Hade nästan glömt bort hur mycket träningsvärk man kan ha och hur öm man kan bli i greppet men idag så fick jag en påminnelse.

Kom in till Nordic ganska tidigt för att hinna med mitt pass men hade räknat lite fel på tid (vilket även dagens morgonpass verkade ha gjort) så jag insåg att jag inte skulle hinna med mitt pass innan jag skulle behöva ringa in på ett telefonmöte.

Sagt och gjort så bytte jag om och körde mobilitet för att sen gå ut och sätta mig i bilen, koppla upp mig och ta på headsetet för att prata med Indien.

Jag stod helt laglydigt parkerad strax bakom en container men under mina 40 minuter i telefon passerade en piketbuss märkt Yttre Skyddsbefäl 4 gånger och en stor SUV med uniformerade killar en gång min temporära arbetsplats och blängde suspekt på mig...

Efter det var det dags för dagens metcon.

WOD AMRAP 20 Min @ 70%
5 Toes to Bar
5 Hip Extensions @30X1
10 Shuttle Runs 10m
5 Avlastade MuscleUp-övergångar

Metcon: 7 varv, 5TTB, 5 HE, 10 SR och 2 MU

Nöjd att alla TTB funkade obrutet och hanterbart. Hip Extensions utan problem men löpningen var mer än lovligt stelbent med tanke på en sjuk träningsvärk i säte och min "halva" högra vad. Lite skumt att plötsligt få shuttleruns som bara var 10m istället för 2x10.
MU-övergångarna blev jobbiga efter ett tag och slet som attan på greppet. Väldigt ovant - både greppmässigt och det faktum att jag instinktivt kastar mig för långt fram i övergången!

Följde upp det med behandling, tips & trix och lunch med Martin

Välbehövlig vila imorgon, men sen är det all out (på 70%) igen.

tisdag 3 september 2013

Rökta axlar och dubbeltrubbel

Gårdagens pass kändes helt klart i kroppen när klockan ringde strax före 06 imorse. Framför allt i säte och insida lår, men även en hel del i hela axelpartiet - från framsida/bröstmuskel runt hela skuldran och ned i latsen.

A: EMOTM 9 min
2 Strict Pullups Supinerat Grepp

B: EMOTM 9 min
2 Pendlay Rows @ 55kg

I pullups kändes verkligen att skuldrorna var stela. Insåg i efterhand att programmeringen var 1 PU OTM men att jag skrivit ned fel i min bok.
Pendlay fick jag googla och hittade en genomgång av Pendlay själv. Körde safe och lätt eftersom jag aldrig kört övningen förr. Intressant övning som jag absolut kan gå tyngre på.

C: 15-12-9 Reps for Time (@70%)
Clean Grip Deadlift @ 70kg
KB Swing @ 24kg
Pushup

C: hrmmm minuter (måste kolla)

Alla marklyft obrutna och kontrollerade. KBS var ovant och oroväckande grepptungt om än obrutet.
Vid armhävningarna var axlarna duktigt rökta så jag bröt dem 8/7, 6/6, 5/4

Sen avslutades morgonen med ett test av tålamod

D: 100 Double Unders for Time @ 70%
D: 9.28

Jag kan banne mig inte hoppa rep. Inte när jag har pigga axlar och banne mig inte när de är slutkörda. Började med taktikbryt vid 10, snubblade sen efter efterkommande 5 och sen gick det jävligt illa på ren svenska. Många 2'or och 3'or och några enskilda 6-7-reppare.
Bränner galna mängder energi på DU och det kostar ju mig mindre att köra wallballs än den här fjantövningen. Man känner sig dessutom extra talangfull de gånger man omedvetet står på repet när man ska börja så man rycker handtagen ur händerna så de smäller i golvet. Men det hände "bara" två gånger idag. Lärorikt!

måndag 2 september 2013

Träningstaggad som attan

Fruktansvärt sänkt efter passet i lördags så det var skönt att gårdagen fördrevs med att släntra runt på Tough Viking innan det dåliga jobbsamvetet kallade. Dock var benen ganska stumma även idag.

Vid lunch trilllade veckans programmering in och det var länge sen jag var så taggad inför en hel veckas pass. Precis ALLT ser roligt ut!! Och den här veckan får jag gå upp till 70% effort!!

A: EMOTM 12 Minutes
Back Squat 2 Reps

A: Check: 90kg genomgående

B: 5set
Stepup med skivstång i BS 8/8 Reps
90 sek vila

B: 50-40-40-40-40kg

C: 10 set
10 Overhead Lunge m skivstång 20kg
250m Rodd @ 70%
30 sek vila

C: 22.30

Backsquat är ju alltid skoj och gärna i det här formatet. Lätta kontrollerade lyft med teknikfokus. Tror jag träffade rätt muskulärt.
Stepup på 50kg var definitivt över 70% så jag plockade av efter första set ned till 40 som var mer lagom. Ganska tungt och jag är märkbart svagare på höger.

Sista delen var en riktig pulshöjare. Tur dock att man kan plocka fram lite olika roddtekniker ur bakfickan när benen börjar protestera. Lekte en hel del med dampersettings och började pusha mig mot lite tyngre motstånd. Alla splittider under 1.50 där de första varven låg närmare 1.44 i split och det sista var nere på 1.39 när jag tryckte på lite.
Utfallen var förvånansvärt enkla men det hade inte varit fel med lite mer vila mellan, en fylld vattenflaska och en egen magnesiumhink.