måndag 30 april 2012

Nytt PB trots stumma ben - bra månadsslut

Fick imorse nycklarna till mitt "fina" evakueringsboende och började bära ned lite småsaker växlat med jobbmailande tills jag helt enkelt lessnade.

Kommer få lida för detta ikväll men det blev ett besök på Nordic som skönt avbräck mellan bodendedemonteringen och arbetet.

Några minuters D0-rodd som jag inte minns sträckan på.

DoubleUnders 10 minuter
Gick inte alls idag. Benen kändes stumma och jag fick som bäst till några treor och en fyra.

Boxjump 45cm
5-5-5-5-5-5
Rent tekniktestande för att hoppa med vader/vrister och inte lår. Börjar kännas bättre.

High Boxjump
5-5-5-5
81-86-92-92cm
Kändes inte bra idag. Inbillar mig att det hade med skorna att göra och att det var ovant att hoppa i Zig-dojorna istället för mina Barefoots. Återigen väldigt stum i benen utan riktgt driv och dessutom kunde jag inte jobba riktigt med armarna.

Strikt Pullup
X
Bara att glömma - oavsett grepp.

Front Squats
10x60kg
3-3-3-3
80-90-118kg(PB)-110kg
Trodde inte riktigt på detta när de inledande lyften kändes så tunga, men friskt vågat höjde jag direkt från 90 till 118kg. Vet inte riktigt varför jag inte körde 120 direkt men men.
Försök till att lyfta med "tjockismage" men jag har inte fattat konceptet fullt ut. Insåg i efterhand att jag dessutom står väldigt smalt så det finns utrymme för förbättring men jag ska inte klaga. Ett ganska så skönt PB som ändå kändes som submax. Att sen kunna avsluta med en enkel trea på 110kg var bara grädde på moset.

Avslutade med en kort metcon. Hade från början ett upplägg med kortare men fler rundor men lyssnade både på Andreas och "humörskalade" redan från varv 1.

WOD - 3 Rounds for Time
400m Run
20 KB Swing 24kg
20 Situps

Metcon: 11.42
Ursprungsplanen var 5 rundor av 200m löpning och 10/10 reps men när stegen ändå kändes ganska lätta (vid 100m - snacka om att ta ut segern i förskott) så skalade jag som sagt upp. Men inget kan förta det faktum att jag fortfarande har en löpstil som en valross och mina 400'ingar tog närmare 2-20-2.30 styck. På plussidan så var det inte förrän i slutet av den sista som korsryggen gav sig till känna.

Ganska nöjd med dagen men fruktansvärt omotiverad att cykla hem till "verkligheten" igen.

lördag 28 april 2012

Your Mileage Might Vary

Började dagen på Nordic för att lyssna på Mads föreläsning och lördagshänga lite.
Tänkvärt som alltid och bra att få en påminnelse om hur man bör tänka för att lägga upp träningen för resultat och inte bara köra "mad hopper" eller träna ned sig själv till fotknölarna.

Det senare är ju nåt jag har en tendens till att göra i missriktad entusiasm att öva på viljestyrka och pannben och glömmer gärna i processen att just "öva pannben" är faktiskt lite cherrypicking i mitt fall. Jag trivs ju bäst med långa och mentalt jobbiga WODs och glömmer att de kortare och mer intensiva faktiskt är de jag tycker är värst...
Sprang sen ihop med Måns på stan och hade en kort men givande diskussion just om träningsmentalitet och den fartblindhet som man lätt drabbas av inom CF. "Måste köra Rx, Måste köra fler pass, tyngre & snabbare" även om man kanske från ett rent långsiktigt resultatmässigt perspektiv borde träna lite mindre och vila mer. YMMV men det glöms ofta bort...

Hade sen en tanke på att köra lite lyft men beslutade efter mycket tvekan att ta fullständig vila idag. Axel/armbåge känns riktigt trasiga och har stört nattsömnen ordentligt i nästan en vecka och jag har för kanske andra gången i mitt liv troligen drabbats av pollenastma. Tänk vanlig astma kombinerat med torr Fran-hosta.. och så slänger vi på lite snuva och rinnande ögon på det.
Oavsett  vad så ska jag försöka vila de skadade områdena i en vecka nu och se vad som händer. Är dock mycket skeptisk till mitt deltagande i CF Gymnastics om tre veckor som det ser ut nu....

Helgen får istället vigas åt lite inomhusarbete och flyttpackning inför evakueringen. Det är banne mig lättare att flytta på riktigt än att försöka lista ut vad man behöver ta med sig för 4-12 veckors frånvaro och vad man bara ska packa undan...

Nåväl - nu är iallafall resan till regionals spikad med flyg, biljetter och hotell. Borde kanske researchat mer ang hotellet eftersom det inte ligger på samma tåglinje som arenan, men å andra sidan är det bara 5km promenad..

torsdag 26 april 2012

Kort Kort Karen och blandad teknik

Välkommen kära Stockholmsvår! Även om det inte är några sommartemperaturer har iallafall björkarna påbörjat sin bombmatta så just nu snörvlas det lite extra på hemmafronten.

Igår började jag med nån typ av löpningsgreasing men man ska inte försöka kombinera alltför mycket på samma gång. Att släpa med telefon och plånbok som skvalpar runt i fickorna är väldigt obekvämt. Nu hade det väl egentligen ingen påverkan på min vanliga svaga punkt - smärta/utmattning i korsryggen. Lade ned efter knappt 1km. Nästa pass blir längre och så ökar vi allt eftersom...

Dagens träning fick bestå av ett snabbt besök på Nordic före lunch för att tvinga mig till en paus i projektet och vila hjärna och musarm.

"Pratande" D0-rodd - 
1190 meter

5 min Doubleundersträning
Som bäst två obrutna femmor. Inte ok i vänsterarmen än. Har bestämt mig för att "time-boxa" DU-träningen till max 10 minuter per gång så jag inte får för mig att köra såna där Rainman-fasoner och nöta över en halvtimme på ren envishet.


Halted Deadlift (3 sek @ ankle, 1 sec @ knee)
2-2-2-2-2
90-100-110-110kg
Ganska enkla lyft.

Boxjump Teknikträning
5-5-5-5-5 på 45cm box
Fortfarande svårt att koordinera armar och ben och landar gärna längre och längre ifrån boxen när jag försöker hoppa med benen istället för hela kroppen. Men det tar sig.

Mini-WOD for time
50 Wallball 8 kg @ 3m target

Metcon: 1.50
Jenny påpekade att jag går onödigt djupt i bottenläge (ATG) och inte utnyttjar "rekylen" i rörelsen. SÅ går det när man fokuserar på att få "hip crease below knee".
30 obrutna på ca 50 sekunder och sen betydligt långsammare med 3 minipauser för att skaka ur ena armen.

Avslutade med 3x90% Handstående men här kändes det att axlarna var trötta.
20-22-25 sek.
Enda positiva var att jag stod fritt i 2-3 sekunder på sista repetitionen

tisdag 24 april 2012

Hundra Pushpress och Ett PB

Helt vansinnig arbetsdag idag. Hann med en uppvaknandepromenad innan 07 men sen var det fullt ös fram till frukost som idag inträffade 15.30 så jag tyckte att jag med gott samvete kunde ta en sväng till Haga för att köra pass.

Fortfarande inte ok i armar/axlar så ingen greasing idag. Däremot funkar ju vissa axelintensiva övningar, som tex dagens styrkedel.

PushPress
3-3-3-3@ 90%
40-60-80-84,6kg (PB)
Inte snygga lyft på de lätta vikterna eftersom jag hoppar upp vikten. Mycket bättre kraftöverföring när jag nådde 80kg och 84,6kg (poundvikter) var nog knappast ett maxlyft idag - men nog väl ett PB.
Däremot var det tufft för vänsterarmen att frivända upp stången eftersom vi körde utan rack.

WOD - AMRAP 20 min - Alternating In Pairs
P1 - Run 300m
P2 - AMRAP
- 7 PushPress 40kg
- 10 Situps
- 3 Burpee

Metcon: 23 Rounds, 7 Push Press, 10 Situps, 1 Burpee
Vid bytet fortsätter partnern på det antal reps där man lämnar över.
Teamade med Per som är en betydligt bättre löpare än jag.
Tror vi gjorde ungefär lika många reps per runda eftersom jag är lite snabbare på repsen som kompensation till Pers snabbare löpning. Däremot började och slutade han med löpningen så grovt räknat bör jag ha landat på ungefär hundra pushpressar (varav en del som vanligt var snarare pressar).

Det sades att löpningen skulle vara återhämtning men för mig var det situps och till viss del pushpress där jag kunde hämta mig. Löpning och Burpees var som vanligt nemesis-övningar och ger mig nära-döden-vibbar. En vacker dag kanske..

Dagens stora prestationer inträffade dock innan uppvärmning när Stefan satte sin första MuscleUp - 2 gånger. Och Per gjorde 6(?) Obrutna.. Själv låtsades jag vara förnuftig och testade inte..

söndag 22 april 2012

Långpass med PBs och delat gymrekord

Halvtidig förmiddag på Nordic med planen att måla lite mer, men en strategiskt placerad lastpall gjorde att de planerna fick skjutas på framtiden. Så istället passade jag på att köra lite styrka medan jag väntade på kollegorna som skulle delta på drop-in-passet.

D0-rodd
1280 meter
Stela axlar och från ett ganska "kallt" startläge.

Shoulder Press
3-3-3-3-3
40-50-60-67,5kg (PB)
Pressar har känts riktigt illa ganska länge nu och jag hade inga förhoppningar idag med tanke på form och skador. Märkligt nog kändes det ganska så bra och jag tyckte att jag lika gärna kunde testa att maxa.
Första två lyften på 67,5 gick ganska enkelt men det sista var riktigt segt och med ansenligt bakåtlutande kropp. Vänstra armen släpade duktigt hela vägen.

Push Jerk
2-2-2-2-2-2
65-65-70-75-80-90(F)-90kg
Forfarande värdelös på att dippa i catchen och när jag väl gör det saknar jag stabilitet (därav missen). Sista rep'en på 90kg var mer eller mindre ren pushpress och kändes mycket stabilare.

Front Squat
3-3-3-3
80-90-100-110kg (PB)
Lyfte i Barefoots idag igen och det är inte lika stabilt som med lyftarskorna i de här övningarna. Trean på 110kg kändes dock riktigt lätt och helt utan sticky points. Skulle gått tyngre från första början men valde att nöja mig där även om jag tror mig ha 5-10kg till i mig i rätt skor en bra dag.

Russian KB Swings
15x32kg
15x40kg
15x48kg

Drop-In-passet var överbokat så jag valde att stå över formellt deltagande, men när det kom till WOD'en var de ojämna par så jag gjorde ett gästspel - dock modifierat eftersom jag inte ville slita på axeln med BearCrawl

WOD in Pairs - For Time
Buyin 50 Alternating Medball Ground to Overhead 10kg
40 Burpee Situps (time: Partner 20m Bear Crawl)
Cashout 30 Alternating Medball Ground to Overhead 10kg
Metcon: 6:45

Skippade Bearcrawl och gick sakta istället. Givetvis inte alls samma sak. Snittade nog 5-6 Burpee Situps för varje vända min partner "krälade". Lite flåsigt och svårt med koordinationen i Medboll-överlämningen men ganska lätt pass.

Lekte lite i ringar med höga kippar, gjorde 8 snabba Toes to Bar och drack kaffe.

Lagom till hemgång tyckte Björn det var dags för 1 minut Rodd - Max effort och det kunde jag ju inte tacka nej till även om jag hade absolut noll förväntningar annat än att Björn skulle sopa mattan med mig.

Vi satte oss på varsin Concept2'a, "ångestsnackade" lite och sen bar det av. Jag började som vanligt åt h-e för tufft med en splittid på 1.12-1.13 och en maskin som hoppade runt under första 25-30-sekunderna men vid 40 sek kom väggen smygande och jag tappade alltmer..

Row 1 min Max Effort
367 meter (PB)

Fösökte sedan återfå andan och kolla vad Björn samlat ihop... vilket var 367 meter!! Med andra ord oavgjort och en delad förstaplats på tavlan över gymrekord. Vi måste börja ro ihop oftare :)

Avslutade med en tvåtimmarspromenad runt hela kungsholmen och en Knockout Burger på Texas Burger.

An Awesome Sunday!

lördag 21 april 2012

Minimal träning och ofokus

Hade egentligen inga planer på träning idag, men skulle iallafall in till Nordic för att kolla lite väggytor så väskan fick följa med.

Riktigt ont i vänster armbåge och jag har vaknat flera gånger under natten när jag omedvetet försökt räta ut armen. Så går det när man ger sig på stora macholyft.. för nu när jag tänker efter var det säkert ett maxlyft enarmssnatch med en vikt motsvarande en mindre miljöbil som orsakade skadan och inte som ryktet (och gårdagens post) säger - en fånig överextension/överansträngning med ett snöre i handen.

Vi säger så tycker jag!

Deadlift
10x 80 kg
10x 100 kg
3-3-3-3-3reps
120-140-160x-140-140kg
Ett bevis på vad som händer när man inte fokuserar på vad man håller på med. alla lyft kändes barnsligt enkla idag och jag var näranog säker på att jag skulle kunna maxa treor idag.. så jag slarvade med setupen inför 160 och kände ett nyp i ryggen och bröt efter en rep. Avslutade iaf med två treor på 140 men ville hålla det safe.
Vänsterarmen var samarbetsvillig så länge jag körde den supinerad.

Handstand
3x90%
40-35-28 sek
Uppsparken börjar komma tillbaka och jag får till ett ögonblick fristående nu. Fortfarande för svag dock och har lite känningar i handleder.

En dryg mil cykel i sakta mak på det innan det nu ska fixas lamm och blomkålspure för att fira(?) att jag får ett evakueringsboende om en vecka! En lägenhet som man kan gå utan skor i och som går att städa! Yay!

fredag 20 april 2012

Jag är en dinosaurie

Nya bud på hemmafronten om att köksgolv måste bilas upp och sannolikt även vardagsrum så vardagsmotionen just nu består av nån typ av "inredningstetris" där så mycket som möjligt skall passas in i kvarvarande rum. Fortfarande oklart när arbetet påbörjas, hur lång tid det kommer ta och var det är tänkt att jag ska bo under tiden.

För att förenkla det hela fick jag just reda på att stamrenoveringen nu dessutom når mitt källarförråd så jag kan inte ställa ned saker där utan snarare möblera om så att de kan komma åt stammarna.

Försöker mest se det absurda i situationen, men det börjar tära lite på humör, ork och luftrör att bo i en byggarbetsplats där man behöver ta på sig skor för att gå in i köket.

Men nu är ju detta en träningsblog.. och jag har tränat om än med blandat resultat.

Fortfarande stora problem med högra axeln - svårt att sätta på sig skjorta/jacka eller säkerhetsbälte pga nån typ an nervsqueeze men så länge jag håller armbågen nära sidan går det ganska bra.

Efter min JJ-dans övade jag Doubleunders igen. Tyvärr lite bortom epitetet lagom och nötte i närmare en halvtimme i sträck. Nådde som bäst 11 Unbroken idag men lyckades på slutet skapa nån typ av whiplashskada i vänsterarmen - från biceps och ned i underarmen.

Så nu är jag rena dinosaurien med non-functional arms.
meme-bild skamlöst rippad från nån site

Strök således mina planerade pressar till förmån för squats.

Back Squat @ 90% (high bar)
3-3-3-3
90-100-120-130kg (PB)
Sista rep på 130 kan möjligen haft tveksamt djup men utan film är jag osäker. Det var iaf inga maxlyft vilket kändes skönt. Dock lite tendens att falla framåt på foten (lyfte i Barefoots)

HandStand
3x90%
30-30-30sek
Första 30 problemfria medan sista kändes tunga. Ska köra dessa kontinuerligt nu..
3x1 minut borde man ju ha som skamgräns inbillar jag mig.

Rodd (slow)
1000 meter
3.45

Inget driv, ingen motivation och kändes bara aptungt. Nu var ju inte ambitionen att maxa utan just att köra en lågintensiv men längre rodd men det är inte bara pushups som T-rex inte gillar idag..

tisdag 17 april 2012

Vek men "spänstigt koordinerad"

Allmän hysteri på kontoret med planerat kvällsjobb men i enlighet med min nya regim (som nu hållt i flera dagar - mao nästan en vana) så tog jag en välbehövlig paus och körde en snabb lunchträning på Haga.

Sneglade avundsjukt på HP-klassen som fick köra KB-pass med Jenny medan jag körde lite uppvärmning utanför samt 5 min D0-rodd. Tyvärr avbruten för lite diskussion i mitten så jag nådde bara 1310 meter. Tack och lov börjar rodden kännas bättre och bättre.

Detta följdes sen av 10 minuters teknikträning i DoubleUnders. Har senaste veckan fått massa goda tips samt kollat på instruktionsvideos och läst på Rx Jumpropes hemsida och ibland tror jag att nåt är på väg att trilla på plats.

Började mest med en massa 1-3 UB plus fails men började sen fokusera på handledsvinkel, dvs att låta handtaget peka ganska parallellt med underarmen. Klarade en sjua, failade massvis men sen satt både 12 och 15 obrutna. Förvisso med en sjukt ineffektiv hoppteknik men jag tror jag höll överkroppen korrekt. Det innebär att jag närmar mig årsmålet på 20 och att jag ökat med typ 300% på 6 dagar! Flight Simulator - Here I Come!!!
(siffror ljuger aldrig och anpassad statistik är ett lysande sätt att bygga självkänsla)

Efter det blev det ett kort besök i gymet där jag mest kände mig svag och ynklig.

Complex:
Press - Front Squat - Push Press - Good Morning - Back Squat - Back Jerk - Push Jerk
40 - 50 - 60 kg
Lite oroad över att pressar känns så tungt nu och att rackningen känns so-so.

Deadlift 
10x90kg
3-3-3
120-140-150kg
Idag var INTE en marklyftsdag. Tillochmed 120 kändes tungt och ansträngande för korsryggen.

Slutade där och väljer bara att minnas min FENOMENALA förbättring i armvevande, blandade småskutt och koordination.

söndag 15 april 2012

Höftintensivt på Haga

Idag hade några av oss från Haga-gruppen bestämt att köra lite styrka och teknik så vid 9-snåret mötte jag upp Susanne och Stefan.

Vi började med DU-träning där det egentligen mest var jag som tränade och mottog goda råd av de andra (som redan kan hoppa). Det gick inget vidare idag dock.

Sen blev det en stunds skivstångslek med en massa Squat Cleans, Front Squats for Speed och några Hang Power Clean på 40-70kg samt försök till Clean & Jerk / Push Jerk på 60kg.
Fortfarande svårt att dippa i fångsten utan gör mest pushpress.

Efter att vi pushat Stefan genom en snyggt genomförd Fran körde jag och Susanne parallell-WOD med liknande upplägg men skilda övningar. Planerade Burpees var inte att tänka på eftersom axeln trasslar värre än vanligt. Kan ha att göra med gårdagens skumma lyft av bokhyllor och husgeråd.

WOD - 3 Rounds For Time
3 Squat Clean 70kg
6 Deadlift 70kg
9 KB Swing 32 kg

Metcon: 3:54
Varv ett kändes bara fint men redan vid Squat Cleans på varv två kändes det riktigt motigt och sista varvet var rent elakt. Ruggigt flåsigt och tungt för lår/höft och såhär några timmar senare känns det lite i vader och axlar.

Avslutade med runt 2 x 1 mil cykel i lugn takt. En riktigt skön dag!

torsdag 12 april 2012

Skidor och Planka

Senaste veckan har varit helt utan gymbesök och formell träning.
Först en lång påskhelg i fjällen med några mils längdåkning, några dagar i skidbacken och kvällar i kockrock. På andra sidan av den "fysiska hälsovågen" kan då nämnas en klantig, menlös omkullkörning där jag givetvis landade på min högra axel, en del öl och två stora och sjukt goda kanelbullar. Och två desserter...
Detta följdes sen upp med att direkt åka till Finland på kurs där det visade sig att hotellet saknade gym och att man definitivt måste vara vinterbadande finne för att uppskatta poolen - dvs ingen simning för mig.

Tog mig därför i det närmaste direkt från Arlanda in till Nordic för lite teknik och styrka

5 min D0-Rodd: 1340meter
Stelt, men acceptabelt

5 min Double Under-träning
Fick till en obruten 8 vilket är personbästa. Och dessutom hade Jenny så roligt åt mina spastiska försök att det störde hennes instruerande och hon erbjöd mig en PT-timme i bara DoubleUnders om jag slutade *störa* ;)

Front Squats for Speed (max 5 sek)
3-3-3-3-3-3
50-50-60-60-70-75kg
Alla vändes upp till startläge via Squat Clean. Kändes ganska bra, även om jag slarvade och tappade första vändningen på 75kg pga bristande fokus.

Kettlebell Swing 
3 x 15 @ 32 kg med 1 min vila mellan set
28-30-29 sek

Adderade 10 obrutna på 40kg också

HSPU/Handstand 3x90%
Försökte mig på HSPU men höger axel ville inte vara med och jag stannade stående med huvudet i marken 2 försök. På plussidan kom jag iallafall ut till fristående när jag laddade för kipen.
Skalade ned till Handstand Hold mot vägg istället.
20-30-30 sek
Tydligt att jag måste göra detta oftare. Kändes fruktansvärt jobbigt idag.

Efter det övertygade Lollo mig att haka på klassens treat.

Planka 
5x1 minut med 1 min vila mellan
Körde första utan vikt och resterande med 10kg på ryggen. Sjukt jobbigt sista 15 sekunderna av varje varv, särskilt efter att Jenny flyttat viktplattan längre ned på kroppen.


Veckan har dock inte bara bestått av dekadens utan jag har tagit mig en funderare på tillvaron och insett att jag måste ta ett steg tillbaka och rätta till vissa saker. 2012 har börjat lite på övervarv med stress, jobbyte, lägenhetsproblem och både skador och sjukdom och jag har märkt att allmänhälsa, kost, ork, humör och engagemang glidit nedåt på skalan och att jag dessutom blir frustrerad för att jag inte gör framsteg. Helt kontraproduktivt!
Så nu börjar nån typ av plan så sakteliga ta form för att få till en omstart.. Igen..

tisdag 3 april 2012

Hopp å Hej med Farbror Frej

Åkte idag in till Haga en timme i förväg för lite egna övningar i invektiv innan passet. Jowsey-dans följt av dryga 45 minuters Doubleunders-träning. Stel som en pinne och aktiverar precis hela kroppen i hoppen.

Som bäst fick jag till 9 stycken obrutna "varannan-hopp" och klarade tre stycken obrutna fyror.
Däremot ser jag ju ut som nån korsning av av just en Sasquatch och Farbror Frej när jag hoppar - lagom spastiskt med armar, ben och rep åt alla håll och så långt ifrån graciöst och energieffektivt man kan komma.
Men det är ändå framsteg som kompletterats med en massa fina röda zebraränder över armar och ben från de mindre lyckade försöken.

Däremot var jag väldigt mör i vader och "märkligt nog" axlar redan innan det egentliga passet började. Double Unders är ju jobbigt!!

WOD - AMRAP 15 min
5 HSPU (5cm minskad ROM)
10 Situp m 10kg Plate
10 Squats
10 Jumping Lunges

Metcon: 5 varv + 3 HSPU - svårt modifierat

Fastnade inte helt oväntat totalt på HSPU. De gick bra när jag testade dem som teknik, skapligt varv ett, men redan varv två hade jag problem att sparka upp (stekta vader). Strikt räknat fick jag nog bara ihop 12-13 godkända HSPU men för att jag iallfall skulle få till nån typ av träning så tillät jag mig att räkna de som pressades ut från väggen och de som inte nådde full utlåsning. Skamligt men annars hade jag mest fått vila mig genom passet...
Väldigt frustrerande, men knappast förvånande - jag har inte övat HSPU på månader och knappt stått på händer. Har stora problem att synka kipen med pressen och är för svag för strikta.

En övning att lägga till på Greasinglistan för våren, så nu består den av DU, HSPU och Löpning.

söndag 1 april 2012

Ignorance is bliss - PB i PC

Väldigt stel i axlarna efter gårdagens pass, men hade planerat in lite teknik/styrka idag.

Började med 5 min Doubleundersträning med nya tekniktips från Christer och Andreas, men jag har långt kvar. Jag spänner nog allt från örsnibbarna och nedåt i mina försök så de blir fruktansvärt jobbiga efter ett tag. Klarade som bäst av 7 stycken "varannan-hopp" och det är ju inte särskilt mycket att skryta med.

Bench Press
10x50kg som inledning

3-3-3-3-3
70-80-85-85-90kg
Kom på att det var evigheter sen jag testade bänk. Dock var det en dålig dag att testa det med tanke på axlarna och jag hade en hel del problem med högern (igen) som nöp redan på väg ned. Körde därför extremt safe.

Power Clean 

3-3-3-3-3
50-60-70-80-90kg (PB)
Mindes inte vad jag hade för 3RM på Power Clean och insåg att det var bättre att inte veta innan lyftet. 90kg visade sig glädjande nog vara nyttPB och 5kg upp sen i Februari. Sista lyftet var inte snyggt utan jag brottade mig mest under stången, men maxlyft får vara fult.. en tangering däremot borde vara snyggare..
Som vanligt så har jag minimal dip i catchläget och drar fortfarande en del med armarna. Om jag bara kunde lära mig att dyka under stången kan detta nog bli riktigt kul.

Deadlift (Dead Stop)
10x90kg som inledning
3-3-3-3-3
120-130-140-150-150kg
Kändes riktigt tungt idag efter de andra övningarna och gårdagens pass. Här nånstans började även gårdagens trevliga rödvin göra sig lite påmint med en smygande huvudvärk.

Återigen en trevlig dag på mitt andra hem där en ny gymrekordstavla var under konstruktion. Undrar just om min 5K rodd kan få leva en liten stund på den eller om jag måste börja jaga såna distanser igen..